Ett nytt Metro-spel bekräftat under utveckling

4A Games gjorde ett riktigt bra jobb med Metro Exodus som nu är bekräftat till next-gen konsolerna, men även ett nytt Metro är på gång.

Metro Exodus var en storfavorit hos mig när det släpptes 2019 och inte helt oväntat kanske så kommer spelet få sig en uppdatering till Playstation 5 och Xbox Series X. Exakt vad detta innebär har inte 4A Games riktigt gått in på men vi kan nog räkna med 4K-upplösning, högre framerate samt kanske ray tracing som fanns med i PC-versionen. Exakt när denna uppdatering släpps till next-gen vet vi inte i nuläget, vi hoppas på tidigare 2021.

Men samtidigt som detta bekräftades så får vi nu även reda på att utvecklarna jobbar på ett nytt Metro-spel som ska släppas på PS5, Xbox Series X och självklart även på PC. 4A Games berättar bland annat om att deras spelmotor måste förbättras en hel del för att kunna dra nytta av all extra kraft som next-gen bjuder på, samtidigt som det verkar vara multiplayer på gång också i nästa Metro.

Det är 10 år sedan Metro 2033 släpptes och för att fixa detta har man skapat en liten video som visar var allting började och vart man är idag, det har hänt en hel del och jag tycker dock att alla spelen håller måttet än idag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.