Samsung har nu bekräftat om varför Note 7 började brinna och det berodde på två problem.

Det har nog varit svårt att inte höra om att Samsung haft stora problem med Note 7 som började brinna till och med explodera utan anledning.

Men nu känner sig Samsung redo att berätta för oss varför detta hände och det finns två problem.

  1. Första problemet var designfel på telefonen i ena hörnet vilket gjorde att det blev en kortslutning som i sin tur ledde till att en brand startade.
  2. Som ni säkert vet så började Samsung återkalla sina telefoner för att byta ut batteriet mot ett annat från en annan tillverkare men även här blev det fel då en svetsning visade sig vara defekt samt att vissa batteriet saknade isoleringstejp.

Denna utredningen är inget som Samsung tagit lätt på utan redan från start så satte Samsung över 700 anställda på att hitta felet samt att dem testat över 200 000 Note 7-telefoner och 30 000 extra batterier. Samsung anlitade även externa företag som skulle hjälpa dem med detta men som vi alla vet gick det ändå inte som tänkt och Samsung valde att dra tillbaka Note 7 helt och hållet för att tillslut inte sälja den alls.

Samsung har innan detta meddelat att man har helt nya rutiner gällande deras nya telefoner när det både kommer till batteriet men även designen på telefonerna, man kan tycka att detta skulle gjorts tidigare men vi får hoppas att Samsung lärt sig av sina misstag.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.