Google har nu meddelat när deras sociala nätverk Google+ läggs ner och redan nu har Google börjat radera innehåll.

Jag var själv relativt snabb med att börja använda Google+ när det lanserades 2011 men det var trögt i början att locka folk till det nya nätverket.

Men i slutändan växte det och det blev populärt en kort period men det är fortfarande miljoner och åter miljoner användare som använt Google+ dagligen.

Men efter att Google hittat flera säkerhetsbrister bland flera av sina appar och tjänster där en av dessa är Google+ vilket har gjort att man valt att stänga ner nätverket helt och hållet, detta kommer att hända redan den 2:a april men redan nu börjar Google att rensa innehållet från nätverket såsom sidor, bilder, videor m.m.

Har man varit en aktiv användare och vill spara all sin data från Google+ finns det fortfarande möjlighet men det gäller att vara snabb.

Jag har personligen inte använt Google+ aktivt på flera månader och tur är väl det i slutändan, men jag tror dock inte detta är något helt negativt då Google kanske tänker över lite mer gällande sociala nätverk och skapar något nytt nu där man har säkerhet i fokus för att inte hamna i samma blåsväder som denna gången. Jag tror även att Google velat stänga ner Google+ under en längre period men väntat till rätt tid och anledning.

Det ska som sagt blir helt klart intressant och se vad Google kan hitta på i framtiden när det kommer till sociala nätverk eller om man väljer att skippa det helt och hållet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


6 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.