Cooler Master och Intel tar fram imponerande processorkylare

Cooler Master är sedan tidigare kända för att ha olika lösningar att kyla ner processorn, nu är det dags för lite ny teknik och imponerande kylning.

Det finns lite olika sätt att kyla ner sin processor och nu kanske det finns ännu ett sätt och kanske den bästa lösningen. Masterliquid ML360 Sub-Zero har Cooler Master tagit fram tillsammans med Intel och dom kallar tekniken fr Cryo Cooling Technology.

Till en början ser det ut som en vattenkylare men tekniken som gömmer sig under skalet skiljer sig lite, här hittar vi en kylplatta som placeras ovanpå processorn har en yta på 52 x 52 mm och är ett peltierelement.

Masterliquid ML360 Sub-Zero

Detta peltierelement i sin tur låter likström att flyta genom olika metaller och halvledare som i sin tur ger en termoeletrisk reaktion och i sin tur kyler på ena sidan. Kylförmågan är såpass bra att man kan komma ner till under noll grader celsius vilket kan göra att processorn verkligen kyls effektivt och länge.

Problemet är dock att på andra sidan så skapas det enorm värmeutveckling och det är nog där problemet är och den värmen man vill få bort på bästa sätt.

Men för att kunna använda denna teknik så krävs det även en hel del ström, strömförbrukningen till endast kylaren ligger på 200 W så det finns sina nackdelar också.

Masterliquid ML360 Sub-Zero

Masterliquid ML360 Sub-Zero kommer med en radiator på 360 mm och tre 120 mm-fläktar monterade, allt för bästa möjliga värmeavledning. Just nu går det endast att montera denna kylare på sockel LGA 1200 men kan nog komma till fler processorer framöver.

Cooler Master Masterliquid ML360 Sub-Zero börjar säljas slutet på november och prislappen ligger på strax under 4 000 kronor.

Masterliquid ML360 Sub-Zero

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.