Att någon använder sig utav Chrome OS är inte allt för vanligt, men ändå har dom lyckats sälja bättre än macOS förra året.

Nu har det kommit en ny rapport från IDC som analyserat datorförsäljningen under 2020 och det finns en och annan överraskning denna gången.

Fastän man tycker att vi ser folk med Macbooks allt oftare så har Chrome OS sålt bättre än macOS under 2020 och detta är första gången som Google faktiskt sålt bättre än Apple när det kommer till datorer.

Windows ligger fortfarande överlägset etta med 80.5 procent medan Chrome OS kommer på andra plats med 10,8 procent och macOS får nöja sig med 7,5 procent. Fastän att siffrorna är låga mot sina konkurrenter så har Apple ändå ökat försäljningen av macOS från 6,7 procent under 2019 till 7,5 procent förra året.

Microsoft har dock minskat sin försäljning från 85,4 procent under 2019 till 80,5 procent förra året, även om det minskat så är dom helt överlägsna mot sina konkurrenter och frågan är när och om någon nånsin kommer ikapp Windows.

Laptop OS stats 2020

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.