Nu är det klart att Canal Digital och Viasat kommer att gå ihop för att skapa ett nytt TV-bolag och detta kan gynna kunderna med större utbud.

Nordic Entertainment Group (Nent) har tillsammans med Telenor ingått i ett avtal där dom nu ska starta ett nytt företag som kommer att slå ihop tjänsterna Viasat Consumer och Canal Digital.

Det nya företaget kommer att erbjuda oss ett betydligt större utbud än tidigare och detta kommer att gälla både via satellit och bredband, vad namnet blir på det nya företaget samt hur utbudet kommer att se ut återstår att se.

Anders Jensen som är VD för Nents kommenterar följande:

“Vår satellit-affär är satt under strukturell press så därför är det en jättestor fördel att vi kan göra den här kombinationen och få ut synergier som gör att vi kan investera mer i den framtiden som vi ser framför oss. Det är en win-win.”

När allt är färdigt med det nya företaget kommer dom att ha över en miljon kunder och ge en omsättning på totalt 7,6 miljarder kronor. Målet är att det nya företaget kommer att vara igång under första halvan av 2020 och då får vi även veta mer om utbudet samt namnet.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


8 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.