Nytt Diablo har äntligen avtäckts och det ser ut att vi får allt det som tidigare Diablo har saknat samt att det blir väldigt mörkt och gotisk stil i spelet.

Förra årets Blizzcon vill Blizzard nog hellre lämna bakom sig efter fiaskot med Blizzard Immotals så i år väljer dom att dra igång hela Blizzcon 2019 med att utannonsera Diablo IV med en riktigt mörkt trailer.

Förutom trailern så får vi även betydligt mer information om vad Diablo IV faktiskt kommer att vara och detta är ett spel som kommer släppas på PC, PS4 och Xbox One. Det kommer vara en icke-linjär story som det var innan samt vi kommer ha en enorm öppen värld att utforska exakt så som vi vill. Världen är såpass stor att vi i Diablo IV kommer ha mounts för att ta oss runt vilket gör att Diablo IV kommer ha mycket mer än bara en karaktär att hålla reda på. Vi kommer kunna utrusta våra mounts mot olika fiender om vi till exempel måste kunna fly snabbt eller liknande.

Just nu har vi endast fått se tre olika klasser som vi kan spela Barbarian, Sorceress och Druid. Det kommer nästan garanterat komma fler ju närmare lanseringen vi kommer men just nu får vi nöja oss med dessa tre.

Enligt Blizzard själva har man tagit mycket från Diablo II både när det kommer till känsla men även hur tankarna går mot all det onda m.m. Vi kommer ha flera dungeons att ta del av samt utforska flera hemliga områden och precis som tidigare slumpvis genererade grottor.

Det kommer även finnas sociala hubbar som vi kan prata med andra spelare och förmodligen även byta rustning m.m. med andra spelare. Vill man så kan man spela hela Diablo IV solo men det kommer finnas PVP-områden men även andra PVP-moment som länge varit efterlängtat hos Diablo-serien.

Något som dock oroar många är att det inte finns något datum och då börjar fansen genast oroa sig om att Diablo IV kan vara 2-4 år bort och om så är fallet kan jag tycka det är lite väl tidigt att presentera Diablo IV redan nu, att visa upp Diablo IV känns mer som en nödlösning från förra årets flopp. Blizzard har dock sagt att vi kommer få se och höra mer om spelet “inom kort”, om det innebär nästa år eller om en månad vet vi inte i nuläget.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


2 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.