Bill Gates har helt klart lyckats med Microsoft men han avslöjar i en intervju vad enligt han var hans största misslyckande.

Det är ingen hemlighet att Microsoft satsning på att ta fram ett operativsystem till telefon inte blev någon större hit och gick såpass långt att Microsoft la ner det helt.

Microsoft grundare Bill Gates berättar nu i en intervju att han ångrar sig att dom inte hoppade på tåget med Android tidigare med tanke på vilken succé det blev.

Bill Gates säger bland annat följande:

“The greatest mistake ever is the… whatever mismanagement I engaged in that caused Microsoft not to be what Android is. That is Android is the standard phone platform — non-Apple form — phone platform. That was a natural thing for Microsoft to win.

There’s room for exactly one non-Apple operating system, and what’s that worth? $400 billion that would be transferred from company G to company M.”

På något sätt tycker jag det är konstigt att Microsoft inte lyckas med att ta fram en mjukvara för våra telefoner med tanke på att det är där företagets grund ligger och det är det dom är bäst på. Frågan är också hur hade Google sett ut idag utan Android samt hade Microsoft lyckats med Android eller hade dom kraschat även det och iOS hade varit störst.

Många frågor men vi har svaret idag och det är att Android blir allt bättre och känslan att dom drar ifrån iOS allt mera, Apple tappar allt mera enligt mig och frågan är om Apple kommer kunna vända detta innan det blir försent.

Ni kan se hela intervjun med Bill Gates av Village Global ovan.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


1 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.