Battlefield 2042 har utannonserats!

Ett nytt Battlefield har äntligen bekräftats och visats upp, men bäst av allt är att det släpps om bara några månader.

Precis som EA och DICE hade lovat så har dom nu tillslut berättat vad nästa Battlefield blir och denna gången blir det modern tid med en liten touch av framtiden när det kommer till fordon, vapen och utrustning.

Men ett nytt Battlefield betyder också en hel del nyheter, bland annat kommer vi kunna spela i Battlefields med upp till 128 spelare, men detta gäller endast PC, PS5 och Xbox Series. Spelar man på PS4 eller Xbox One får man nöja sig med 64 spelare och mindre kartor att spela på.

Conquest spelläget som kanske är det mest populära och där dom stora striderna händer har gjorts om. Istället för att man ska ta över flaggor så ska man i Battlefield 2042 ta över olika sektorer, en sektor kan innehålla flera “kluster”, så för att ta över en hel sektor måste man ha tagit över varje kluster. Detta kanske kan få spelet att bli lite mer balanserat men striderna lär nog bli lika kaotiska som innan.

Battlefield 2042

En annan stor nyhet är att DICE har valt att skrota dom olika klasserna helt och istället köra på olika specialister som ska ha olika förmågor som alla har sin fördel på ett eller annat sätt. Vi vet redan nu att vid lanseringen kommer det finnas tio olika specialister men detta är något som DICE kommer lansera fler utav framöver.

Battlefield 2042 kommer vid lanseringe natt ha sju olika kartor:

  1. Manifest
  2. Orbital
  3. Discarded
  4. Renewal
  5. Hourglass
  6. Breakaway
  7. Kaleidoscope

Spellägena som vi vet om just nu är Conquest och Breakthrough, men fler är på gång som vi garanterat kommer få se och höra om mer inom kort. DICE har varit tydliga med att dom inte jobbar på ett Battle Royale-läge men däremot ett nytt som dom kallar för Hazard Zone, exakt vad det är får vi se framöver.

Battlefield 2042

Battlefield 2042 ser väldigt intressant ut, nu hoppas vi bara att den långa väntan har varit värt det. Det som kanske överraskar mest är att Battlefield 2042 ska släppas redan den 22 oktober i år. Battlefield 2042 släpps då till PC, PS4, PS5, Xbox Series och Xbox One.

Betor är inplanerade i juli men redan den 13 juni så kommer vi få se gameplay från spelet för första gången.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.