Varje år kommer det nya telefoner men våra krav på telefonerna är kanske inte lika höga men ändå kräver vi det bästa, vad är det vi egentligen vill ha?

Nya telefoner nästan snabbare än vi är medvetna om och ibland är det till och med svårt att se vilka modeller det är om man inte kollar upp det, men är det verkligen det vi vill ha, vilka är kraven som vi som konsumenter har på dessa telefoner?

Med tanke på att telefonerna blir allt dyrare så blir även kraven betydligt högre, men det känns inte som att tillverkarna uppfyller det som vi vill ha utan det “ända” som egentligen får sig ett lyft är processorn i telefonen och kameran. Men vad händer med designen? Batteritiden? Nya funktioner?

Just batteritiden är något som egentligen har varit dålig sedan dag ett när det kommer till en smarttelefon, batteritiden håller fortfarande knappt en hel dag och använder man telefonen extremt mycket så måste den laddas flera gånger om dagen, men är detta något tillverkarna jobbar på eller vill dom bara ge oss snabba telefoner med bra kameror?

Kraven från oss konsumenter verkar ha minskat avsevärt med tanke på att telefonerna aldrig får det vi söker ändå och vi nöjer oss med dom små uppdateringarna som görs fast till ett högre pris för varje år som går.

Men om inte hårdvaran lyckas ge oss det vi vill ha så har mjukvara gjort ett riktigt bra jobb där vi nu inte behöver köpa den senaste och dyraste telefonen för att få samma upplevelse och detta främst för att mjukvaran som till exempel Android har optimerats såpass bra att det ska fungera lika bra på en två, tre år gammal telefon som ny. Ett bra exempel är hur enkelt och bra det går att spela på casinon och varför inte passa på att få lite betting-odds bonus. där vi inte behöver ha en PC utan det går minst lika bra i våra telefoner och detta inte bara tack vare hårdvaran i telefonen utan hur mjukvaran har utvecklats.

Jag hoppas verkligen att vi väldigt snart kan få något som kommer revolutionera tekniken som vi använder dagligen, våra telefoner. Just batteritiden är något som det inte har hänt särskilt mycket med men vi har läst i flera artiklar att tekniken finns, man har lösningar på det bara det att problemet är säkerheten samt tillverkningskostnader. Men med tanke på att tillverkarna i vissa fall tar över 10 000 kronor för en telefon så är det nog det minsta vi kan kräva.

Det ända vi kan göra just nu är att vänta och hoppas på att tillverkarna kommer med det vi vill ha och inte endast lite bättre hårdvara samt mindre ändringar när det kommer till telefonen design.