Artikel: Streamers framtidens jobb?

Att streama spel eller bara det man gör på sin skärm blir allt populärare, men kan det verkligen vara ett jobb? Framtidens jobb? 

Twitch.tv och Youtube gaming är dom två största när det kommer till att streama och på dessa två är just spel i fokus. Att streama spel är något som växt explosionsartat och blir allt större för varje månad, vecka, dag som går.

Genom att streama, underhålla och chatta med dom som sitter framför kameran kan diskussioner komma till samt att en person kan skapa sitt lilla mini-community och kanske gå så långt som att hjälpa andra genom att ha olika donations-dagar m.m.

Men det verkar fortfarande vara i ett tidigt stadie då folk fortfarande skrattar åt dom som idag säger att man vill vara en “full-time streamer” och helt enkelt ha det som ett jobb och det finns faktiskt de som livnära sig på detta.

Men att streama det man spelar är inte allt då de finns dom som även streamar när dom t.ex ritar eller så enkelt som spelar på casino som.

Men när man säger att vissa av dessa streamers livnära sig på detta så frågar sig många HUR? Först och främst dom större har tusentals tittare varje dag som donerar dom pengar, inte alltid det är stora summor men räkna bara med att få 30 st olika donationer på minst 4 dollar blir automatiskt 120 dollar utan att man egentligen gjort mycket mer än spelat och pratat med sina tittare, sen får även dom större prenumerations pengar för varje prenumerant som även det är något varje streamar försöker ragga fram för att ha så många som möjligt, ju fler prenumeranter ju mer pengar.

Men förutom donationer och att livnära sig på prenumeration så finns det även möjlighet att få ersättning med hjälp av sponsorer som till exempel bet365 och med hjälp av bonuskod, det kan för vissa låta drastiskt men för andra en överlevnad ekonomiskt.

I Sverige är detta fortfarande relativt litet och det finns inte allt för många svenska stora streamers där ute som kan leva på detta, men i USA är det annorlunda och det blir bara fler för varje månad som går. Är detta verkligen något som kan vara framtidens jobb då tro? Att sitta och spela spel eller rita på sin skärm som andra kan se, kan det hålla i längden?

Tja, varför inte. Folk har ju livnärt sig på Youtube och t.om lyckats så bra att man har ett företag som generar miljoner med kronor varje år så att streama är nog inget undantag.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.