Det är få företag som representerar Sverige över hela världen på samma sätt som IKEA. Möbel-jätten är otroligt populär i många olika länder.

Nu kommer det glada nyheter om en helt ny linje av IKEA-produkter. Produkter som är av intresse för alla som älskar att spela spel med komfort.

IKEA lanserar spelutrustning som skräddarsys till användaren och som är till för att skydda dig från de skador som kan uppstå då du ägnar många timmar åt spelnöje vid din dator. Att IKEA ger sig in på tekniska områden med avancerade uppfinningar är inget nytt. Men att gå från fjärrstyrda rullgardiner till gamers vardag känns minst sagt intressant.

Vi spelar mer än någonsin

IKEAs satsning ligger förstår helt rätt i tiden. Idag spelar vi mer än någonsin. Det dyker regelbundet upp nya casinon online som är lagliga. Spelinspektionen beviljar många nya licenser vilket kan ha en hel del att göra med att skatteintäkterna inte är små. Det är heller inte ovanligt att folk som spelar spenderar en hel del tid vid samma dator för att sköta jobb och kommunikation. Det kan slita på kroppen.

För det mesta handlar det om monotona rörelser. Du klickar på samma knapp om och om igen. Eller så swipar du med tummen på din smartphone på ett sätt som gör att den till sist värker. Om resten av dagen också innebär liknande rörelser för studier och jobb kan spelen bli det som får bägaren att rinna över.

Värk i leder och muskler från arbete och nöje på datorer är vanligt förekommande. Du har säkert hört begreppet musarm. Men IKEA kan ju inte ses som det första valet när du vill hitta stödprodukter som minskar smärtan och motverkar den. Men nu blir de det…

IKEA samarbetar med UNYQ

Det som gör nyheten om spelutrustning från IKEA så intressant är att den tas fram via ett samarbete med företaget UNYQ som använder sig av 3D-skrivarteknik för att tillverka produkter. Det här är en teknik som gör det möjligt att skräddarsy produkterna så att de passar dig och din fysik perfekt.

Bland spelprodukterna som kommer finner vi:

  • Ett vriststöd för handleden som tröttas ut av mus användandet
  • En pryl för att hålla musens sladd på plats
  • Ett överdrag för tangentbordet som förbättrar dess funktion

Det här är inte nya produkter men de är banbrytande just för att de tillverkas med 3D-tekniken.

Med en app får du ett skräddarsytt stöd

Med din mobiltelefon kommer du att kunna använda en app som kan skanna din handled såväl som fingrar. Informationen kan sedan användas för att ta fram produkter som ger dig gott ergonomiskt stöd då du spelar på din dator.

Tillsammans med fler val för personlig form på spelprodukten får du en unik form som verkligen kan göra skillnad. Och detta från möbelvaruhuset IKEA!

När kommer de nya 3D-produkterna?

IKEA och UNYQ planerar att lansera sin första e-sportskollektion någon gång under 2020. Om det hela går väl kanske vi får se flera innovativa IKEA-produkter för spel. Kanske kommer det en spelstol som är gjord för din rygg och nacke. Eller varför inte hörlurar som sitter perfekt över dina öron?