Artikel: reMarkable – plattan med äkta papperskänsla

Surfplattor som går att skriva på med en specialdesignad penna och som sedan konverterar över den handskrivna texten till ett digitalt dokument med maskinskriven text är ingen nyhet.

Detsamma gäller när det kommer till att rita bilder i olika ritprogram. Men fram till dess att reMarkable gjorde sitt intåg på marknaden fanns det ingen platta som klarade både och, och inte heller någon som hade en yta som ger en äkta känsla av skriva på papper.

Kort sagt är reMarkable den enda digitala enheten som har samma känsla som papper när det kommer till anteckningar, skisser, läsning och granskning av dokument utan att bli störd av sociala medier, mejl och notisljud. Det är bara du och dina tankar.

Det krävs mycket disciplin för att inte gå in fällan att ”bara läsa mejlen lite snabbt” eller kolla vad det var för notifiering som fick mobilen att burra. Även om det bara tar någon minut så har du brutit koncentrationen för den uppgift som du höll på med och du kommer att få spendera tid på att jobba dig tillbaka igen. Tillhör du dem som gärna antecknar på papper och har lättare för att lyssna och komma ihåg saker om du samtidigt kan klottra i marginalen? Då är du väl medveten om problemet att det fungerar så där på en vanlig surfplatta eller mobil. Anteckna går bra och klottra går bra, men inte på ett och samma ställe.
Väljer du att göra anteckningar på papper måste du dessutom antingen renskriva dem på dator eller surfplatta alternativt skanna in dem för att kunna dela med dig av dem. En extra arbetsprocess som tar tid. Det är här reMarkable kommer in i bilden. Gör en notering under mötet, skissa ner din senaste idé till en logotype eller sjunk ner i soffan och läs en e-bok.
Det ska sägas att det finns ett par liknande produkter på marknaden i dagsläget. Ett exempel är Rocketbook Everlast som finns att köpa på Teknikmagasinet för 399 kr.

Så fungerar en reMarkable

En reMarkable fungerar och känns som ett papper när du skriver eller ritar. Du behöver inte växla mellan flera olika program och importera bilder när du vill komplettera dina anteckningar med bilder, det är bara att göra som du hade gjort på ett papper. Plattan transformerar sedan om dina handskrivna anteckningar till digitala och maskinskrivna dokument, som du med hjälp av WiFi-anslutningen kan lagra i en molntjänst, och dela med dina kollegor eller vänner. Vill du spara dokument i plattan klarar lagringsutrymmet på 8 GB att lagra cirka 100 000 skrivna dokument.
Tack vare att plattan inte har en LCD-skärm är den behaglig och snäll mot ögonen att läsa dokument eller e-böcker på. Vill du göra en markering i marginalen eller stryka under något viktigt, är det bara att göra det med pennan.
Känslan av att skriva eller rita med bläck kommer definitivt fram när du väljer att skissa, eller bara klottra för att skingra tankarna, på en reMarkable. 2048 känslighetsnivåer gör att du inte behöver avbryta ditt arbete för att justera tjockleken på linjerna i dina bilder. Vill du göra en tunn linje lättar du helt enkelt på handen och vill du göra en kraftigare linje ökar du en aning på trycket, precis som när du ritar på papper. Det fungerar lika bra att göra en avancerad skiss med många olika nyanser och skuggningar som en enkel tankekarta. Eller så enkelt som att få ut ett bevis på sina stora vinster som man kan få tack vare BankID Casino där vinster är möjligt fastän dom kan kännas långt borta ibland.

För dig som vill ha optimala förutsättningar för att få ut så mycket som möjligt av din koncentration och kreativitet, utan att riskera att störas av allt som finns på datorer, mobiler och surfplattor, är reMarkable utan tvekan ett intressant alternativ. Plattans storlek gör att den är lika enkel att ta med sig som ett anteckningsblock och det går enkelt att dela dokument med kollegor och vänner via Gmail, Dropbox, Google Drive, Slack eller någon liknande app.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 7 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.