Artikel: Mobiltjänster som gör våra liv lättare

Har du funderat på om du är mobilberoende? Om du har testat att lägga undan din smartphone under en dag eller två så inser du hur viktig den är för dig.

Det handlar ju inte bara om kommunikation. Mobilen har tjänster som gör livet lättare och bra mycket trevligare. Hur kunde vi någonsin leva utan dessa? Om nödvändiga tjänster är samma sak som beroende så lär du inte vara ute efter avvänjning i första taget!

Här är några typer mobiltjänster som du kanske har testat

Mobiltjänster som spar oss pengar

Att kunna spara pengar med mobilen är inte så dumt. Bara en sådan sak som att du kan välja rätt mobilabonnemang med tjänster som mobilabonnemango.se får betydelse. Om du är förälder och har en mobil enhet som används av fler blir ett familjeabonnemang kanon. För singeln med andra behov är en annan typ av abonnemang mer ekonomiskt.

Du kan använda dig av appar som visar bästa priserna på utvalda produkter just nu. Kanske är du med i en WhatsApp grupp där ni ger bort saker till varandra helt gratis. Du kan be att få meddelanden om aktiekurser, valuta och annat som påverkar din handel. En liten smartphone gör det möjligt att sortera ut och hitta guldkornen i tillvaron på ett helt makalöst sätt.

Tid är också pengar

Med mobiltjänster sparar du tid. Waze hjälper dig att nå din destination utan omvägar. Den här appen ser också till att du undviker trafikkaos. Du slipper stå i kö när du med en smart kö-app hittar närmsta butik med kortast kö just nu. Du tar din plats i kön innan du ens har kommit fram!

Med nya innovationer som Googles Pixel 4 funktioner kanske du inte ens behöver skriva eller swipa på mobilen. Den kan styras med gester. Det kanske inte rör sig om mer än några sekunder som du sparar varje gång du blinkar dig fram. Men i det långa loppet blir det en massa tid som du slipper spilla på meningslöst knappande med tumme och pekfinger.

Vad blir det för väder?

Ska du åka till stranden imorgon? Din väderapp hjälper dig att planera semester och helg på rätt sätt. Du får veta vad som är på gång i Sverige och utomlands. Det handlar inte bara om att du blir glad då det ska bli fint väder. Att se slutet av en värmebölja närma sig kan också kännas helt fantastiskt.

Komma ihåg appar

Det är mycket som du ska hålla ordning på. Lappar är inte alltid praktiska. Du glömmer dem hemma eller tappar bort dem. Men mobilen har du ordning på. Den är med dig överallt. Det betyder att appen som hjälper dig att komma ihåg också är med. Den gör det lättare för dig att:

  • Handla – Du har shoppinglistan med dig i mobilen
  • Umgås – Du missar inga sociala event
  • Jobba – Du håller ordning på deadlines
  • Gratulera – Du vet när folk ska firas
  • Vakna – Mobiltjänsten ser till att du inte försover dig

Rätt musik på direkten och en bra film

För dig som älskar musik går det inte att leva utan appar som Spotify. Du kan skapa listor med dina favoritlåtar för löpning, för mys och för regniga dagar. Listor kan delas och du kan se vad andra rekommenderar. När du tänker på en låt som du lyssnade på som barn hör du den genast igen. Om du hade berättat detta för någon som levde för hundra år sedan hade det hela verkat helt bisarrt.

Filmer ser vi gärna på mobilen. Inte bara på Youtube och andra filmsajter online. Det finns ju appar som ser till att du får dina favoritserier direkt till din mobila enhet utan reklam och annat störande. Kanske vill du bara återse din favoritscen i en gammal film för att bli på gott humör. Det är lätt ordnat med smarta mobiltjänster för underhållning.

Mobiltjänster eller mobilberoende

Det pratas ju en hel del om mobilberoende och ibland kan gränsen mellan nyttigt och bra och beroende verka suddig. Men om vi ser på nuvarande forskning så finns det inte riktigt belägg för att säga att flitigt användande av smartphone är en sjukdom.

Du behöver alltså inte ha dåligt samvete för att du dagligen använder dig av appar för arbete och fritid. Det behöver inte handla om beroende. Om apparna gör ditt liv lättare kan de ses som en tillgång.