Under de senaste åren har den bärbara versionen av en dator utvecklats något extremt samtidigt som det har uppfunnits en ny typ av teknisk pryl. 

Laptopen är oerhört bra att ha med sig inom många olika yrken samtidigt som surfplattan har blivit alltmer att föredra.

Den tekniska marknaden har blivit allt större för både laptops och surfplattor, tekniken är mer avancerad och designen har gått igenom en stor utveckling för vardera produkter. Det är svårt att idag kunna bestämma sig för vad som är mest effektivt till olika ändamål. Datorförsäljare som exempelvis Staples kan hjälpa dig att hitta produkten som passar dig bäst.

Storlek

Om man blickar närmare in på storlek hos en laptop och surfplatta kommer man snart fram till att storleken och vikten hos en surfplatta är och kan vara betydligt mindre än en laptop. Vilket är till en stor lättnad om man har flera ärenden att närvara vid eller har begränsat med utrymme i väskan. Den nya historien iPad Air är mindre och mer komplett än någonsin och ingen laptop utav samma kvalitet väger så lite och tar lika lite utrymme som denna tekniska produkt. Vad det gäller storleken på laddningskablar så vinner surfplattan även här.

Batteriets varaktighet

När man är ute och reser eller om man bara förflyttar sig från ett möte till ett annat använder man sig ofta av en skärm. Detta drar på produktens batteri och man kan ofta bli stressad av att batteritiden inte är den längsta. Om du inte enbart använder en laptop till att skriva kortare dokument eller göra lättare sökningar är surfplattan en klar vinnare under denna kategori. Du kan ofta hinna se flera filmer på en surfplatta innan batteriet tar slut. Om man förflyttar sig ofta och inte alltid har tillgång till ett vägguttag är surfplattan ett bättre alternativ.

Utrymme

Utrymmet hos en surfplatta har vuxit allt större den senaste tiden, iCloud är den nya formen utav lagringsutrymme som du kan köpa till din surfplatta men samtidigt finns det en liknande version att köpa till laptops utifall att du (mot alla förutsättningar) skulle behöva mer utrymme. De senaste versionerna av laptops tillåter flera terabyte av utrymme vilket gör det omöjligt för en surfplatta att vinna under denna egenskap. Det stora pluset här för surfplattan är dock den stora variationen av olika appar som du kan ladda ner. Musik-och videoälskare föredrar oftast en laptop då den tillåter dem att ladda ner betydligt större mängder av musik och filmer.

Användningsområde

När det kommer till användningsområdet hos en laptop och surfplatta så är de båda ganska likvärdiga. På båda kan man till exempel dra nytta av att spela på casinon som bet365 eller liknande.

Men även möjligheten att redigera videos, bilder samt ljudfiler har lika stor möjlighet med hjälp av de allt mer avancerade appar och program till dem båda.

Pris

Om du är ute efter marknaden bästa laptop samt surfplatta hamnar alltid priset för en laptop betydligt högre upp. För samma pris får du en bättre surfplatta än en laptop, detta på grund av att en dator utforskar och täcker större användningsområden. Vid surfning, spel och redigering av en lättare version fungerar en surfplatta utmärkt och är mer prisvärd. Dock när det kommer till att användning av dokument och behov av diagram samt kalkylator fungerar en laptop bättre.

Om du köper en surfplatta eller en laptop är det inte beroende på hur mycket pengar du kan lägga på det, utan det beror på vilket typ av användningsområde ditt nya inköp är tänkt för.

 

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


3 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.