Dagens PC om man jämför med konsol har en enorm skillnad och frågan är om nästa generation konsol kommer kunna knappa in på PC tillslut?

Jag har under en längre period spelat på PC nu och det finns flera fördelar till varför jag väljer just PC. Jag har ett grafikkort som klarar av dom flesta spelen på högsta inställningar i 1440p-upplösning vilket är krävande men samtidigt ger en upplevelse man i nuläget inte kan få med konsol.

En annan fördel jag har med PC är skärmen, skärmen som jag använder har bilduppdatering på 165 Hz vilket gör en enorm skillnad mot 60 och ibland ända nere på 30. Detta är något som blir ett måste för nästa generation konsol och många som spelar på konsol säger att det inte är någon större skillnad, men tro mig när man en gång har spelat på allt som är över 60 så är det svårt att gå tillbaka och det är nackdelen att jag har svårt att spela vissa spel på konsol idag, det är vackert men idag måste även bilduppdateringen finnas där. Men det är inte alltid en hög bilduppdatering behövs och framför allt inte i Premier live casino sammanfattning där det flyter på lika bra med en 60 Hz som med en 165 Hz. Det gäller som sagt att spelet och utvecklarna faktiskt ger stöd för en hög bilduppdatering.

Men det finns hopp, det finns enorma hopp till nästa generation konsoler och detta främst för att både Microsoft och Sony har nämnt att deras konsoler kommer först och främst vara snabba tack vare en ny generation SSD, men även grafiken kommer få sig ett rejält lyft där vi kan få se 4K i 60 FPS men om vi vill kan vi sänka upplösningen men få upp bilduppdateringen och ska vi tro på Microsoft kan vi få ta del av bland annat 144 Hz med rätt skärm eller rätt TV.

Problemet som jag ser med konsolerna är att dom uppdateras alldeles för sällan, med tanke på att dagens CPU och GPU på PC inte alls utvecklas i samma takt som tidigare så skulle konsolerna komma ikapp PC utan några som helst problem och istället för fokusera på 4K så kan man lägga fokus på det som ger en bättre upplevelse som man bland annat kan få av hög bilduppdatering.

Annan fördel med just konsol är att man kommer kunna få ett riktigt kraftpaket i nästa generation konsol om man jämför med en PC som ska prestera bra vilket kan bli väldigt dyrt men det gäller helt enkelt bara att veta vilka krav man har, upplösningen eller bilduppdatering. Vill man ha både och blir det tyvärr i nuläget en väldigt dyr historia.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


8 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.