Samsung har officiellt presenterat kommande generation Galaxy-telefoner, i form av modellerna S21, S21+ och S21 Ultra 5G.

Den som förbeställer Ultra 5G-modellen kan bland annat se fram emot kamera med 108 MP och möjligheten att filma i 8K – men hur ser det ut på spelfronten? Smartphones har än så länge lämnat mycket att önska när det kommer till mer avancerade spel, kan Galaxy S21 Ultra 5G ändra på det?

Skärmen

Samsung har länge producerat telefonskärmar i absoluta toppklass, och med S21 Ultra 5G lyckas man höja ribban ytterligare. Skärmen lovar en visuellt tillfredsställande spelupplevelse – och då menar vi inte spel online som på Jalla Live Casino, något sudokuspel, eller några andra simpla spel. Nej, Infinity-O-displayen på 6,8” kan hantera betydligt mer avancerade saker än så.

Skärmen är av Dynamic AMOLED 2X-typ, med en ljusstyrka på 1 500 nit, en färgvolym på 100 procent och med 50 procent mer kontrast än föregående modeller. Ljusheten och färgerna gör att du skulle kunna ha en tillfredsställande spelupplevelse även i solljus. Det är dock inte den mest imponerande aspekten av telefonens skärm.

Ur en gamers perspektiv är det troligtvis 120 Hz-skärmen som sticker ut allra mest. 120 Hz innebär en uppdateringsfrekvens som garanterar ett bra flyt, och som dessutom är i paritet med många betydligt större gamingskärmar.

Utöver en förbättrad skärm så är hårdvaran i den nya Galaxy-generationen uppdaterad med en ny 5nm processor och upp till 16 GB RAM-minne.

AI:n

Med hjälp av AI-teknologi och Samsungs så kallade “Game Booster” ska spelupplevelsen på S21 Ultra 5G bli ännu bättre än tidigare. Ett problem med att spela på smartphones har länge varit att telefonernas andra funktioner har kommit i vägen för spelupplevelsen.

Den nya Game Booster-versionen kommer med ett prioritetsläge som förhindrar att sådant som samtal och notiser stör under tiden du spelar, utan istället blockeras.

Samtidigt arbetar AI:n i telefonen aktivt för att optimera din spelupplevelse ännu mer. Den justerar exempelvis automatiskt inställningar efter hur du använder telefonen, samt reglerar dess temperatur, batteri och minne.

Uppkopplingen

Tack vare att 5G börjat etablera sig allt mer och att S21 Ultra 5G – som namnet antyder – stödjer 5G-surf så kommer onlinespel med andra spelare flyta på betydligt smidigare än tidigare.

Spel där man spelar med eller mot andra i realtid är många gånger beroende av tillgången till en stadig WiFi-uppkoppling, men med 5G ökar chanserna att du kan spela den typen av spel problemfritt, även när du är på språng.

Spelen

Krävande spel blir allt vanligare till våra smartphones, och vill du stresstesta din S21 Ultra 5G så fort du får den så har vi några speltips.

Är det nostalgivibbar som känns lockande för dig så skulle ett spel som Mario Kart Tour sannolikt vara ett bra alternativ. Är det FPS-spel som är din kopp te så finns det också väldigt många bra alternativ. Två av dem är mobilversionen av det mycket uppskattade Fortnite och prisvinnande Call of Duty: Mobile.

Våra smartphones har sannolikt en bit kvar innan de kan ersätta spelkonsolerna när det kommer till en gedigen gamingupplevelse. Med det sagt så går utvecklingen av telefoner snabbt framåt, med årliga lanseringar av nya generationer, och de blir allt bättre på att hantera spel.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.