Apple är varken störst med sina Macbooks eller telefoner men ändå är deras totala värdering enorm, hur kommer det sig?

Det är ingen tvekan om att man känner alltid minst en person som äger en iPhone och det är kanske inte så konstigt då Apple säljer miljoner och åter miljoner av sina telefoner varje år. Men dom säljer inte mest och tillverkar heller inte flest telefoner, Apple har till och med tappar placeringar för andra kinesiska tillverkare såsom Xiaomi.

När det kommer till Macbooks så är det kanske inte lika vanligt men fortfarande ser man både många studenter och andra personer på bland annat bibliotek eller kaféer som sitter med sin Macbook och jobbar eller vad man nu gör.

Men oavsett vilken telefon eller vilken tillverkare man väljer så går det fortfarande göra i stort sett samma saker såsom att laddar hem miljontals olika appar, surfa, svara på mail, ringa, svara på sms m.m. En annan trevlig och kanske för vissa viktig är att besöka casino online som fungerar bra oavsett telefon, men ju större skärm desto bättre översikt får man och kanske även kan multitaska med att spela och surfa samtidigt.

Fastän att vi ser såpass många Macbooks ute på marknaden så hamnade Apple på tredje plats bland mest sålda operativsystem, första plats är kanske inte helt oväntat Windows med över 80% av marknaden, men på andra plats hittar vi Google ChromeOS som enligt mig är långt ifrån ett fullt användbart operativsystem då den egentligen bara är onlinebaserade mjukvara.

På tredje plats kommer tillslut macOS som ökade, men väldigt lite men samtidigt så ökade ChromeOS såpass kraftigt att dom puttade ner macOS.

Men fastän att Apple kanske inte är först på laptops och telefoner så är dom helt klart överlägset först med surfplattor, iPads är det som gäller, samma kommer till smartklockor, Apple Watch är också en överlägsen etta där andra tillverkare kämpar på för att komma ikapp och ta fram den ultimata klockan som ska ta över marknaden från Apple, men än så länge så ligger Apple på första plats.

Men fastän att Apple inte är största på dom två största marknaderna, laptops och telefoner så har dom ändå lyckats bygga upp ett varumärke som är högst värderat i världen, frågan jag och många andra ställer sig är hur?

Hur kommer det sig att Apple lyckats få den höga värderingen fastän dom inte säljer bäst medans dom andra företagen som till exempel Xiaomi säljer väldigt mycket telefoner och andra prylar men ändå har en relativt låg värdering om man jämför med till exempel Apple.

Framtiden för alla dessa giganter ser helt klart intressant ut och med tanke på att Apple allt mer halkar efter sina konkurrenter kanske dom även sakta börjar tappa marknad om dom inte lägger i en växel och faktiskt börjar vara i framkant med tekniken som dom en gång var.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.