Apple Watch får efterlängtad större uppdatering

Apple Watch Series 4 blir en större, tunnare och smartare klocka med funktioner som vi inte trodde var möjligt i en klocka.

Apple Watch fortsätter att uppdateras och denna gången blir det en betydligt större uppdatering än tidigare.

Det första som man lägger märke till är att klockan är större, för att vara exakt så har Series 4 utrustats med 30 procent större skärm vilket ska göra det möjligt att visa mer information på klockan samt att man får större yta att jobba på. Men genom att skärmarna växt till sig så kommer Series 4 att komma i två nya storlekar 40 och 44 millimeter.

Men förutom storleken så har lite komponenter flyttats runt på klockan där vi nu bland annat hittar nya högtalare som ska förutom att låta högre även låta tydligare från till exempel Siri. Mikrofonen har bytt plats också för att komma ifrån högtalaren som tidigare satt på samma plats.

Men det som Apple lagt fokus på när det gäller nya klockan är helt klart hälsa samt att hålla koll på oss som användare. Accelerometer och gyroskop i klockan har fått sig ett lyft som bland annat kan känna av om vi till exempel snubblar, ramlar eller helt enkelt gör illa oss och detta genom att den känner av vilka “plötsliga” rörelser vi gör och då hjälper oss om vi behöver ringa SOS via klockan. Men förutom det så kommer klockan nu även ha ett inbyggd elektrokardiogram (EKG) via klockans baksida samt klockans “crown” där man enkelt bara lägger fingret mot och telefonen gör resten.

Det är flera både hårdvara och mjukvara som Series 4 fått vara med om där man verkligen släpper en ny generation klocka fastän att designen kan se likadan ut men klockan är tunnare än tidigare, den är större och har funktioner som vi ärligt talat inte trodde kunde få plats i en klocka.

Batteritiden ska fortfarande ligga på 18 timmar vilket är samma som tidigare Apple Watch-modeller. Har man armband från tidigare Apple Watch-modeller så kommer dom passa alldeles utmärkt även till Series 4 då det inte skiljer sig mycket där.

Färgerna Apple watch kommer i är silver, guld, rymdgrått.

Apple Series 4 kommer att släppas med GPS och LTE-stöd men då skiljer priserna en del

Apple Watch Series 4 GPS 40 mm – 4 795 kronor

Apple Watch Series 4 GPS 44 mm – 5 195 kronor

Apple Watch Series 4 GPS+LTE 40 mm – 5 995 kronor

Apple Watch Series 4 GPS+LTE 44 mm – 6 395 kronor

Apple Watch Series 4 kommer man kunna förbeställa 14:e september med säljstart 21 september.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.