Apple satsar på mobilspel i ny spelplattform Apple Arcade

Apple satsar på mobilspel mer än nånsin och detta genom att skapa en egen spelplattform som heter Apple Arcade.

Apple Arcade är alltså den nya spelplattformen för mobilspel där man för en månadsavgift kommer kunna spela över 100 nya spel utan några som helst reklam eller annat.

Genom Apple Arcade kommer man kulla spela på iPhone, iPad, Mac och tillslut även Apple TV. Detta blir mer eller mindre ännu en prenumerationstjänst fast till mobilspel och enligt Apple ska detta handlar om spel med kvalitet och något man faktiskt vill lägga tid på när det kommer till mobilspel.

Ett stort plus är att spelen kommer inte ha nån typ av mikrotransaktion utan allt kommer att ingå samt alla uppdateringar som spelen kommer med.

Apple Arcade kommer dock dröja och släpps inte förrän till hösten men då till över 100 länder, vad månadskostnaden hamnar på är fortfarande inte bekräftat.

Det är kul att se hur ett så stort företag som Apple försöker pusha ännu mer för mobilspel, mobilspel borta i Asien är redan enormt men här i Europa samt USA så är det svalare och marknaden har inte riktigt fått grepp om oss som den kanske borde ha fått.

Jag ser fram emot att se om Apple Arcade kan erbjuda det som vi har saknat, riktiga kvalitetsspel och att detta bli till en rimlig månadskostnad och inte något som vi väljer bort på grund av en hög kostnad.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.