Apple presenterar sin nya skärm Pro Display XDR

Apple har presenterat sin nya skärm som imponerar i prestandan men av någon anledning så ingår inte stödet som skärmen ska stå på.

Förutom att Apple hade en ny Mac Pro så fick vi även ta del av en ny skärm, Pro Display XDR som inte helt oväntat imponerar när det kommer till hårdvaran.

Det handlar om en LCD-skärm som är på 32 tum och har en upplösning på hela 6016 x 3384 pixlar vilket i Apples värld är en Retina 6K skärm.

Som vanligt så har Apple lyckats använda sig av ny teknik genom ett nytt led-system som gör att skärmen imponerar på flera aspekter än bara sin upplösning, bland annat har skärmen en ljusstyrka på hela 1000 nits som går att maximera till hela 1 600 nits. All denna nya teknik generar värme och därav har baksidan på skärmen samma utseende som nya Mac Pro samt att det sitter en liten fläkt som inte hörs men finns där för att få bort så mycket värme som möjligt.

Förutom skärmen så har Apple även tagit fram ett nytt stativ till skärmen som gör det möjligt att vinkla och välja höjd på skärmen väldigt enkelt, det går även att ha skärmen i poträttläge vilket kan vara väldigt bra om man jobbar mycket med bilder.

Men det som många reagerat på är att om man köper Pro Display XDR så ingår inte stativet utan det får man köpa löst eller om man väljer ett VESA-fäste.

Pro Display XDR kostar 5 000 dollar medan VESA-fästet går på 1000 dollar och vill man ha stativet får man ge ytterligare 1 000 dollar, alltså bara stativet i sig kostar över 10 000 kronor. Skärmen kommer börja säljas till hösten i samband med nya Mac Pro.

Pressmeddelande

San Jose, Kalifornien – Apple presenterade idag sin splitternya Mac Pro, en helt omdesignad och banbrytande arbetsstation för proffs, som flyttar gränserna för vad en Mac kan göra. Dessutom avslöjades Apple Pro Display XDR, världens bästa datorskärm för proffs. Nya Mac Pro är utformad för att kunna prestera, byggas ut och konfigureras till max. Den har Xeon-processorer i arbetsstationsklass med upp till 28 kärnor, ett högpresterande minnessystem med enorm kapacitet på 1,5 TB, åtta utbyggnadsplatser för PCIe-kort och en grafikarkitektur med världens mest kraftfulla grafikkort. Med Mac Pro lanseras också Apple Afterburner, ett revolutionerande acceleratorkort som möjliggör uppspelning av tre 8K ProRes RAW-videoströmmar samtidigt. 
 
Pro Display XDR är en enorm 32-tums Retina 6K-skärm med enastående 10-bitars P3-färg och brett färgomfång, extrem maximal ljusstyrka på 1 600 cd/m2, kontrastförhållande på otroliga 1 000 000:1 och en superbred visningsvinkel, allt på en banbrytande prisnivå. Tillsammans är nya Mac Pro och Pro Display XDR de mest kraftfulla verktyg som Apple någonsin har satt i händerna på sina proffskunder. Proffsens arbetsflöden kommer att ändras i grunden.
Pro Display med den största Retina-skärmen någonsin
 
Pro Display XDR har en 32-tums LCD-panel med 6016 × 3384 Retina 6K-upplösning och mer än 20 miljoner pixlar. Det ger en superskarp, högupplöst visningsupplevelse med nästan 40 procent mer skärmyta än en Retina 5K-skärm. Ett brett P3-färgomfång och verklig 10-bitarsfärg för drygt en miljard färger ger proffsen en mer verklighetstrogen visningsupplevelse som är ovärderlig i video- och bildredigering, 3D-animering och färgövergångar. Pro Display XDR har också branschens bästa polariseringsteknik med en superbred, färgtrogen visningsvinkel som är förskjuten gentemot axeln, så att flera personer kan se det som visas på skärmen samtidigt och mer korrekt. Pro Display XDR hanterar ljusreflexer med hjälp av en branschledande antireflexbeläggning och ett nytt, innovativt tillval som kallas nanotextur och som innebär att glas har etsats på nanometernivå för att reflektera och blända mindre.
 
Pro Display XDR tar högt dynamiskt omfång till en extrem ny nivå för att bättre efterlikna vad ögat faktiskt kan se i verkligheten. Pro Display XDR har ett system för direkt bakbelysning med en stor mängd lysdioder som ger en ljusstyrka på 1 000 cd/m2 över hela skärmen och 1 600 cd/m2 som mest. Det är långt mer än en typisk skärm. Med det avancerade kylsystemet och gallermönstret i aluminiumhöljet som släpper ut värme, kan Pro Display XDR upprätthålla en ljusstyrka på 1 000 cd/m2 över hela skärmen hur länge som helst, något som tidigare aldrig har varit möjligt på en skärm på den här prisnivån. Och det fantastiska kontrastförhållandet 1 000 000:1 ger bilder med skarpt ljusa reflexpunkter, supermörk svärta och alla detaljer däremellan.
 
Snygg, flexibel moduldesign för proffsens arbetssätt
 
Pro Display XDR har en funktionell och flexibel design med glas från kant till kant och tunna 9-millimeterskanter i ett snyggt aluminiumhölje. Pro Stand har en arm med intrikat teknik som balanserar skärmen så perfekt att den känns nästan viktlös och enkelt kan placeras där användaren vill ha den. Med Pro Stand kan man luta Pro Display XDR, justera den i höjdled och även rotera den till stående (porträttläge) – perfekt för uppgifter som att retuschera bilder, designa webbsidor eller skriva kod. Pro Stand går lätt att ta bort. Man kan snabbt fästa och avlägsna Pro Stand och ta med det till kunder. Proffs med unika monteringsbehov kan använda en VESA-monteringsadapter i stället för Pro Stand. En enda Thunderbolt 3-kabel ger sömlös anslutning mellan Pro Display XDR och produkterna i Mac-familjen, inklusive nya Mac Pro, som har stöd för upp till sex skärmar med helt otroliga 120 miljoner pixlar. 
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.