Apple fokuserar allt mer på säkerhet hos sina användare och en nyhet i det är iCloud+ som ska hjälpa till med detta.

iCloud+ kommer bland annat att erbjuda iCloud Private Relay vilket är en funktion som gör det möjligt att surfa säkert, det funkar så när man ska besöka en hemsida så är det Apples servrar som används för att besöka hemsidan, på så sätt så delar man inte med sig av sin ip-adress eller annan information som många hemsidor annars drar nytta utav. Apple vill inte kalla detta för VPN.

Med hjälp av denna lösning så blir man mer anonym samt att ens privata uppgifter inte delas hur som helst, Apple lägger stor fokus på just den privata delen.

iCloud+ kommer även erbjuda möjligheten att dölja sin mailadress om behovet skulle finnas, mer eller mindre skapar man en tillfällig mail som i sin tur vidarebefordrar mailen tills ens mail som används.

Det kommer även bli möjligt att spara video från övervakningskameror som är kopplade till Homekit. Apple säger redan nu att iCloud+ inte kommer att kosta mer än dagens iCloud men kanske blir detta ersättaren. Målet är att iCloud+ ska släppas innan årets slut.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.