Apple har nu presenterat en helt ny produkt eller kanske ska säga en Pro-version av tidigare väldigt populära AirPods som kommer med bland annat brusreducering.

Det har ryktats till och från om att Apple jobbar på ett par nya AirPods och nu har vi fått det bekräftat från Apple själva att det handlar då om AirPods Pro som har en lite annorlunda design.

AirPods Pro kommer denna gången att vara mer inear-lurar som ni kan se på designen där vi denna gången har en topp på lurarna som ska in i örat, det är här vi kan justera storleken. Tycker man att inear-lurar är obehagliga så säger Apple att dom har tänkt på detta genom att ha ett ventilsystem som ska göra att det inte bildas något tryck i örat och ska i sin tur vara betydligt bekvämare.

Men där det har hänt mest är helt klart tekniken som gömmer sig under skalet där vi hittar aktiv brusreducering nu, detta är möjligt tack vare två mikrofoner en som pekar utåt på lurarna samt en mikrofon som pekar inåt. Detta ska i sin tur göra att lurarna kommer kunna ta upp allt oljud från fler riktningar och i sin tur filtrera bort detta. Enligt Apple så jobbar dessa mikrofoner med 200 avlyssningar i sekunden.

AirPods Pro

Ljud har inte helt oväntat också förbättrats på AirPods Pro som nu har fått en egen förstärkare som ska göra ljudet “rikare” samt att basen kommer ner till 20 Hz. AirPods Pro har även en inbyggd adaptiv EQ per hörlur så man inte behöver justera eller tänka på hur EQ ska ställas in.

Genom att trycka på den lilla pinnen på AirPods Pro som nu även har blivit kortare än hos vanliga AirPods gör det möjligt att justera volym, byta låtar samt använda sig av transparensläget.

Men för att all denna teknik ska fungera så är AirPods Pro inte helt oväntat utrustad med ett chip som Apple kallar för H1. Vad H1 gör är att hålla koll på brusreduceringen, ger möjlighet till olika ljudkällor samt att vi kan styra Siri direkt på AirPods Pro. Batteritiden på AirPods Pro ska ligga på cirka fem timmar utan brusreducering, väljer man dock till brusreducering så får man dra av 30 minuter och väljer man att prata i telefon så får man 3 timmar och 30 minuters batteritid. Fodralet i sig ska ge ytterligare 24 timmar och fodralet går att laddas trådlöst.

AirPods Pro

Som ni kanske hör så är AirPods Pro full med teknik och detta vill Apple självklart ha betalt för. AirPods Pro kommer vi kunna köpa redan den 30 oktober och prislappen ligger på 3 195 kronor.

Är man som jag och använder AirPods till Android så har jag tråkiga nyheter och måste meddela att AirPods Pro endast kommer att fungera med iOS 13.2 eller senare, iPadOS 13.2 eller senare, watchOS 6.1 eller senare, tvOS 13.2 eller senare samt macOS Catalina eller senare.

AirPods Pro AirPods Pro

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.