Apple Card är hur Apple vill vi ska använda oss av våra kreditkort framöver som har funktioner många andra saknar.

Apple har sedan några år tillbaka jobbat hårt med Apple Pay och nu vill dom ta detta ett steg längre med ett eget kreditkort som dom valt att kalla för Apple Card.

Apple har helt andra ambitioner när det kommer till Apple Card än vad till exempel banker har med sina kort. Målet Apple har med Apple Card är bland annat att göra alla köp och användande av kreditkort lättare men även ge oss en klarare syn på hur vi faktiskt använder kortet och bättre kontroll på vår ekonomi.

Det kostar ingenting att ha Apple Card och man kommer att få “rewards” alltså nån typ av belöning att använda sig av Apple Card. Denna gången handlar det inte om några poäng utan istället så är det procentuellt. Köper man Apple-prylar så får man tillbaka 3% av köpesumman, gör man andra köp med kortet digitalt så får man tillbaka 2% och använder man kortet för att handla fysiskt får man nöja sig med 1%.

Det fysiska kortet innehåller inget kortnummer, ingen CVV-kod utan istället kan man ändra denna CVV-koden i Apple Pay-appen som kortet är kopplat till. Kortet är extremt stilrent och gjort i titan, vad kortet kommer att kosta och om det kommer kosta att få hem berättade inte Apple någonting om.

Apple Card kommer att lanseras först i USA till sommaren men när det kommer till Europa och andra länder pratade inte Apple nånting om, förmodligen kommer det dröja med tanke på hur lång tid Apple Pay dröjde.

Jag vet inte vad jag ska tycka om Apple Card, tanken är helt klart god där man har det mesta på sin telefon, i appen men det finns så många men när det gäller detta. Samt vad kommer bankerna tycka om detta? Ser dom detta som en konkurrent eller ett samarbete? Det ska helt klart bli intressant och se hur detta kanske kan röra om lite bland banker och andra kreditkortsföretag, kanske är det såhär vi får se framtida kreditkort där en app styr allt i stort sett.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.