Apple har släppt en helt ny Macbook Pro med större skärm och blir ersättaren till 15-tummaren och allt detta utan någon större presentation.

Det har ryktats en hel del om att Apple jobbar på en ny Macbook Pro som har skärmstorlek på 16 tum och många inklusive mig trodde att Apple skulle göra en betydligt större grej av detta med ett event.

Istället så valde Apple att bara enkelt släppa den nya Macbook Pro på sin hemsida och det är inte bara skärmen som fått sig ett lyft. Skärmen är nu på 16 tum som har en upplösning på 3072 x 1920 pixlar och en pixeltäthet på 226 ppi. För att göra en lite jämförelse med tidigare 15 tums modellen så låg upplösningen på 2 880 x 1 800 pixlar och pixeltäthet på 220 ppi.

Men förutom den större skärmen så får nya Macbook Pro 16 tum även ett nytt tangentbord som Apple valt att kalla “Magic keyboard” som ska ha fått en stor förändring av design under skalet där vi ska slippa tidigare problem som tangentborden kunde ha. Vi hittar även en fysisk ESC-knapp samt att TouchID-knappen är fysisk med inbyggd touchID.

Under skalet hittar vi Intels nionde generation processor Core i7 eller i9 som bjuder på antingen sex eller åtta kärnor. När det gäller grafikkort så får vi välja mellan Radeon Pro M5300 eller M5500. Men det som alla väntat på länge är att kunna ha mer ram och mer lagringsutrymme i Macbook Pro som nu är möjligt, vi kommer nu kunna ha 64 GB Ram samt 8 TB SSD-lagring som länge varit efterfrågat.

Högtalarna i nya Macbook Pro har också fått sig ett lyft som nu har sex stycken högtalare tillsammans med tre mikrofoner där just mikrofon inspelningen ska ha fått sig ett rejält lyft och ny teknik där vi kommer kunna använda mikrofonen till mycket mer än bara videosamtal enligt Apple.

Macbook Pro 16-tums modellen har dock blivit lite tyngre och ökat från 1,82 till 1,95 kg samt blivit några millimeter tjockare och längre, vilket enligt mig är helt ok med tanke på att batteriet blivit lite större och ger lite längre batteritid.

Macbook Pro 16-tum kommer att kosta från 29 999 kronor och då får man Intel Core i7 på 2,6 GHz, 16 GB ram och 512GB SSD-lagring vilket är bra hårdvara till högt pris denna gången.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


2 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.