Hem Apple Apple har äntligen presenterat helt ny generation iMac

Apple har äntligen presenterat helt ny generation iMac

Då har dagen kommit när vi äntligen får se en helt ny generation iMac och det finns en hel del nyheter att täcka upp.

Det första jag tror alla lägger märke till är att nya iMac nu går att få i sju olika färger (sen alla färgerna längst ner) vilket helt klart är nytt och inte likt Apple från tidigare.

Nya iMac är en riktigt tunn stationär Mac som endast är 11,5 millimeter tjock och detta mycket tack vare att hårdvara knappt tar någon plats. Och just hårdvaran så är det Apples egna processor M1 som kommer driva denna maskin och detta är ett chip som tidigare hyllats för sin prestanda vilket jag tror kommer passa utmärkt i iMac.

Skärmen i nya iMac är nu på 24 tum och har en upplösning på 4480 x 2560 pixlar, vilket Apple även valt att kalla för 4.5K. Apple har även utrustat skärmen med True Tone samt valt material som ska reflektera så lite som möjligt.

Apple iMac 2021

Andra nyheter är att vi hittar sex högtalare nu, två av dessa är subwoofers som ska leverera bättre och djupare ljud, Dolby Atmos ska enligt Apple låta riktigt bra även på en iMac.

Fastän vi hade hoppats på att vi skulle få se en vassare processor än M1 så är M1-processorn fortfarande väldigt kraftfull och tillräckligt för ånga som väljer just denna iMac.

 

Apple iMac 2021

På baksidan av denna iMac hittar vi fyra USB-C portar, två av dessa är Thunderbolt vilket gör att vi kan koppla till två stycken 6K-skärmar om behovet skulle finnas. Även strömsladden har designats om i iMac då den nu är magnetisk, inget Apple väljer att kalla för Magsafe men ändå magnetisk. Själva strömadaptern påminner om laddare till Macbook och en intressant lösning här är att ethernet-porten sitter i strömadaptern vilket är en intressant lösning för att hålla iMac clean från sladdar.

En annan trevlig nyhet utöver en ny iMac är att tangentbordet från Apple fått sig en uppdatering, bland annat kommer den i två olika versioner där den största skillnaden är att ena kommer med Touch ID-knapp medan andra kommer med en låsknapp. Touch ID kommer alltså till allt fler produkter och att ha det på ett tangentbord till sin Mac låter helt klart vettigt. Det finns även en större version av tangentbordet med numeriskt som även den är utrustad med Touch ID.

Apple Magic trackpad color Apple Magic mouse color

Musen och trackpaden förblir densamma förutom att man nu kan få alla tre tillbehören tangentbord, magic mouse och trackpad i matchande färger till sin iMac.

Nya iMac kommer att erbjudas i tre olika versioner:

  • Åttakärnig processor/sjukärnig grafikprocessor/256 GB lagring/8 GB ram – 15 995 kronor. (Saknar ethernetporten & tangentbord med Touch ID)
  • Åttakärnig processor/åttakärnig grafikprocessor/256 GB lagring/8 GB ram – 18 495 kronor
  • Åttakärnig processor/sjukärnig grafikprocessor/512 GB lagring/8 GB ram – 20 995 kronor

Apple kommer börja leverera den nya iMac under maj månad, en större variant av iMac har i nuläget inte presenterats men förmodligen något som kommer längre fram, hoppas vi på i alla fall.

Apple iMac 2021 Apple iMac 2021 Apple iMac 2021 Apple iMac 2021 Apple iMac 2021 Apple iMac 2021 Apple iMac 2021

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.