I Apples senaste kvartalsrapport får vi en liten inblick på hur iPhone 11 försäljningen har gått men det som har ökat mest är Airpods även denna gången.

Nytt kvartal och det är dags att få höra från alla företag hur deras tidigare kvartal har gått och nu vet vi hur det har gått för Apple och deras största nyhet iPhone 11-telefonerna.

Några av siffrorna som kanske är mest intressanta jämförs med förra årets siffror och såg ut som följande

  • iPhone-försäljningen ökade från 52 till 56 miljarder dollar
  • Wearables, home and accessories ökade från 7,3 till hela 10 miljarder dollar och detta är förmodligen mycket tack vare Airpods bland annat.
  • Services ökade från 10,9 till 12,7 miljarder dollar
  • Mac sjönk från 7,4 till 7,16 miljarder dollar och kanske är den höga prislappen anledningen nu.
  • iPad sjönk också från 6,7 till 5,9 miljarder dollar och kanske är marknaden mättade när det gäller surfplattor.

Som vi kan se så är siffrorna för just Mac och iPad dom som går åt fel riktning och vad största anledningen är till detta vet vi inte, Mac Pro är dyr men också inte en maskin för alla användarna. Macbook Pro 16 tum släpptes men förmodligen för hög prislapp för många. När det gäller iPad så är jag inte förvånad då marknaden för surfplattor är seg och långsamt samt att det egentligen är våra telefoner som har tagit över det som surfplattorna oftast gör. Apple har försökt få många att välja iPad istället för en Macbook, men det har tydligen även det gått sisådär.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.