Apple senaste kvartalsrapport visar att dom fortsätter sälja på bra med sina produkter men detta är inte tack vare iPhone 11 då det är för tidigt.

Det är kanske inte någon hemglihet om att Apple fortsätter att tjäna enorma summor pengar men det ser lite annorlunda ut bland deras olika kategorier om vart dom tjänar pengarna.

När det gäller försäljningen av Mac så har den minskat till från 7,3 till 7 miljarder dollar. Men överraskande nog så ökade försäljningen av iPad istället och gick från 4,0 till hela 4,7 miljarder dollar vilket fortfarande är låga siffror om man jämför med till exempel iPhones.

Men den kategorin som ökade mest är “Wearables, home & accessories” där vi bland annat hittar Airpods och Apple Watch ökade från 4,2 till 6,5 miljarder dollar och då är inte AirPods Pro inräknat då dom släpptes nyligen.

Även Apples services där vi hittar App Store, Apple Pay och nu även Apple TV+ samt Apple Arcade ökade från 10,6 till 12,5 miljarder dollar vilket inte är så konstigt då två nya tjänster har kommit till nyligen.

iPhones som brukar vara Apples viktigare punkt minskade dock med ungefär 10 procent och det är inte så konstigt då iPhone 11 släpptes nyligen och dom är inte inräknade i denna kvartalsrapporten. Men ändå lyckades Apple sälja iPhones för 33,4 miljarder dollar vilket är en lägre siffra mot samma kvartal förra året som låg på 36,8 miljarder.

Apple har sålt för totalt 64 miljarder dollar och dessa siffror visar vinst som har ökat med fyra procent och detta är Apples bästa kvartal och kommer förmodligen bli ännu bättre kommande kvartal då det nu finns både nya iPhone 11, AirPods Pro samt att deras tjänster Apple TV+ och Apple Arcade börjar ta fart på riktigt.

I samma kvartalsrapport bekräftade även Apple följande

  • Apple TV+ kommer att fyllas på med nytt innehåll inom kort
  • Inbytesprogrammet fortsätter att växa för iPhones
  • Apple kommer i framtiden att erbjuda avbetalning av iPhones om man har Apple Card, 24 månader räntefritt
  • Apple Pay fortsätter att växa och har nu dubbelt så många transaktioner som Paypal har idag

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här


6 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.