Apple Silicon

Apple har under en längre period jobbat med att utveckla egna processorer till Mac och för första gången har detta nu presenterats.

Det har ryktats om att Apple jobbar på en egen processor till Mac vilket inte vore helt dumt med tanke på att dom gör sina egna processorer till sina andra produkter som iPhone och iPad.

Vad Apple lyckats med och varit duktiga med, speciellt med iPad Pro är att få ut mycket kraft med så få watt som möjligt, något som alla tillverkare kämpar med.

Apple Silicon

Processorn som kommer till Mac har Apple valt att döpa till Apple Silicon som kommer att vara baserat på A12Z Bionic som är processorn vi hittar i iPad Pro. Detta betyder i sin tur att vi alltså kommer kunna använda oss av iOS och iPadOS appar på vår Mac, något som länge varit efterfrågat och kan nu vara möjligt med Apples egna processor.

Det finns många fördelar med Apple Silicon där Apple bland annat kommer ha en lägre energiförbrukning, prestandan kommer fortfarande att var imponerande hög och Apple kommer optimera all sin mjukvara till denna processor på olika sätt.

Apple har redan nu börjat att implementera mycket av det som krävs för att kunna köra appar på den nya processorn, men Apple vill även hjälpa alla andra utvecklare där ute på ett smidigt sätt och göra en smidig övergång så allt ska fungera smärtfritt på Apple Silicon Macar.Apple SiliconDetta är ett stort steg för Apple men det kommer ta tid, ta tid för Apple Silicon att verkligen få fäste men samtidigt tid att få användarnas tillit att faktiskt överge Intel mot Apple Silicon.

Apple har som mål att börja sälja Mac-datorer med nya Apple Silicon redan till hösten, med största sannolikhet kommer det att handla om en Macbook med den nya processorn och under 2021 kommer det ta fart på riktigt.

Jag gillar att Apple verkligen gör något helt nytt när det kommer till Mac, men det jag är orolig för är att prestandan inte kommer räcka hela vägen på det sättet som användarna vill, att det som Apple visades oss ser jätte bra ut men om det faktiskt blir så i slutändan för användarna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.