Apex Legends är gratis och kommer från EA

EA vill även dom vara med på Battle Royale tåget och överraskade med att släppa Apex Legends som är gratis och hyllas redan av många.

Respawn Entertainment är studion bakom bland annat Titanfall 1 och 2 som nu har kommit med Apex Legends som utspelar sig i samma värld som Titanfall-spelen gjort. Denna gången är det dock all fokus på battle royale istället med olika klasser.

Ärligt talat var detta något som inte bara jag men många andra också var lite skeptiska till då många andra stora som små studios har försökt sig på detta battle royale utan att lyckas, det är en tuff strid och många pusselbitar som måste sitta på rätt plats för att spelarna inte bara ska ge det en chans men även spela det en längre period.

Apex Legends avtäcktes den 5:e februari och allt kom egentligen som en överraskning då inte särskilt mycket lyckats läcka ut förrän några dagar innan där det mest var spekulationer och information som vissa youtubers fått tag på. Inte nog med att Respawn och EA visade upp Apex Legends för första gången den 5:e så valde man samtidigt att släppa spelet samma dag på PC, PS4 och Xbox One helt gratis.

Apex Legends har totalt 60 spelare i ett game där varje lag består av tre spelare, varje lag i sig sen kan välja bland åtta olika karaktärer som ha olika förmågor och ultimate attacker, har man spelat Overwatch kommer man nog känna igen sig.

Det som Respawn har bakat ihop här har blivit populärt snabbt och på under åtta timmar hade Apex Legends över en miljoner spelare och under 24 timmar dubblades denna siffran.

Spelet är gratis och det är via mikrotransaktioner som allt kommer att finansieras, Respawn har redan nu meddelat att dom har stora planer framöver där vi bland annat kommer kunna köpa ett Battle Pass nån gång i mars samt olika säsonger framöver med nya karaktärer, nya vapen och kanske nya kartor.

Jag är extremt nyfiken på att se hur långt Apex Legends kan gå och hur länge det faktiskt kommer att vara populärt bland spelarna, just nu är det nummer ett på Twitch och har gått om Fortnite sedan lanseringen, men jag vet även av erfarenhet att spelarna snabbt kan ge upp ett spel som Apex Legends om utvecklarna väljer att uppdatera spelet såpass hårt och ofta att det förstör mer än gör nytta, mycket ligger helt enkelt i Respawn Entertainments händer nu.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


7 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.