Två stora Nintendo titlar får VR stöd

Nintendo satsar på VR på sitt egna lilla sätt och det ser ut att funka med tanke på spelen som nu får VR-stöd.

När Nintendo presenterade Labo VR-Kit så var jag skeptiskt till vad egentligen vi kommer att få se för spel till denna VR-upplevelse från Nintendo.

Men Nintendo har överraskat och har nu bekräftat att bland annat Super Mario Odyssey och Zelda: Breath of the Wild kommer att få stöd för VR via deras egna kit. I Odyssey så kommer bara vissa delar att ha stöd för VR medan i Zelda spelet så kommer hela äventyret kunna upplevas i VR vilket gör allt så mycket mer intressant nu.

Gällande Zelda så finns det några punkter värda att tänka på, bland annat så måste man tyvärr starta ett nytt spel, det går alltså inte bara att ladda ett tidigare game utan man måste börja helt från början samt att inte alla mellansekvenser har stöd för VR, vad det betyder exakt måste man nog uppleva själv.

Nintendo Labo VR-Kit börjar säljas den 12:e april och kommer att kosta cirka 300 kronor för det enklare kittet. Det kommer även komma till fler byggsatser till detta ”headset” och vill man istället satsa på det stora paketet där allt ingår så kostar det cirka 700 kronor.

VR-uppdateringen till Mario och Zelda dröjer dock till den 26:e april så vi får vänta några veckor till.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.