Test: Steelseries Arctis Pro Wireless

Steelseries har släppt sina skönaste lurar som trådlöst nu och som vanligt bjuder Steelseries på något extra.

Steelseries är här för att leverera och denna gången är det Arctis Pro Wireless som gäller. Det första som vi lägger märke hos Arctis Pro Wireless är att vi känner igen designen på dessa lurar och att det är en design som vi gillar bra länge och att vi nu även får en Pro version av dessa gör allt så mycket bättre.

Steelseries har alltid varit generösa med att skicka med alla kablar som behövs i sina tidigare produkter men så även denna gången, vi har flera olika 3.5mm-port kablar, vi har en kort optisk kabel samt USB-kabel för att ladda samt koppla in ”förstärkaren”.

Något som jag alltid har tyckt om med Steelseries headsets är komforten, hur dom lyckas få till en såpass bra komfort både runt öronen men även uppe på bandet som ovanpå huvudet. Steelseries Arctis Pro Wireless är långt ifrån ett undantag där vi har bland den bästa komforten som vi har varit med om hos ett par gaminglurar där fokus ligger på att kunna ha på sig dom i flera timmar utan problem.

Det som Steelseries fortfarande gör lite annorlunda med sina trådlösa headsets är batterilösningen, istället för att man måste ladda hela headsetet när batteriet väl tar slut så har Steelseries gjort det möjligt att kunna switcha batteri, man kan alltså lyfta bort ena kåpan och enkelt byta ut batteriet som man sedan laddar vid sidan av och är alltid redo. Vi fick ut ungefär 8-10 timmar speltid från varje batteri vilket enligt oss är helt klart godkänt med tanke på hur lätt man byter ut batteriet. Vill man så går det fortfarande att använda sig utav kabel hela tiden för att inte behöva oroa sig över batterierna.

Till Steelseries Arctis Pro Wireless följer det även med som en liten förstärkare som har flera funktioner, först och främst så är det via den som vi kan koppla upp oss mot PC eller PS4, vi styr volym samt källa, laddar batterierna och tillslut även möjligheten att se vem som ringer om man väljer att koppla upp lurarna mot sin telefon där det går att vara uppkopplade både mot telefonen och sin PC/konsol samtidigt, en funktion som vi verkligen uppskattar.

Den inbyggda mikrofonen är ok, men inte mycket mer än så tyvärr. Kvalitén som mikrofonen ger ifrån sig är långt ifrån bra men det går att höra vid lättare kommunikation och det är en av sakerna som vi tycker är konstiga hur Steelseries lyckas få till ett riktigt bra kvalitets headset, bra trådlösa funktioner men när det kommer till mikrofonen så håller det inte alls måttet, vi hoppas att Steelseries kan lägga lite mer energi på mikrofonen i framtiden och kanske nå upp till samma kvalitet som Sennheiser har i sina mikrofoner på gamingheadsets.

Men inte alla som bryr sig om mikrofonen utan istället vill ha det bästa ljudet, få in så mycket detaljer som möjligt samt att ha ett stadigt lagg fritt ljud med tanke på att det är trådlöst. Det märks ganska snabbt när det kommer till detaljer att Steelseries inte har snålat på dessa element och detta bland annat tack vare att dom har stöd för 40 000 Hz men även att man vill ha hög kvalitet på ljudet. Eftersom dessa lurar riktar sig mot gaming så är det inte alltid diskant och bas som man är ute efter utan detaljer, man vill lätt kunna höra från vilket håll fienderna smyger sig på en eller bara få en riktigt skön känsla när man går in i real action.

Steelseries Arctis Pro Wireless fungerar lika bra på PC som på PS4 men tyvärr så är det inte kompatibelt med Xbox One vilket är synd men främst så frågar vi oss varför. Det är ett gamingheadset och idag vill man inte behöva tänka på vilket headset man ska köpa utan man vill att det ska vara kompatibelt med alla PC och alla nya moderna konsoler. Speciellt med tanke på att detta headset kostar cirka 3 500 kronor.

Flera gånger har det hänt att jag inte tänker på att detta är trådlösa hörlurar, inte för att jag tidigare varit med om att ljud ska lagga eller att det ska bli nån typ av störning utan hur klart ljudet är, hur vi får in precis samma detaljer i spel och musik som vi hade fått från andra hörlurar i ungefär samma prisklass fast med sladd.

Omdöme

Steelseries Arctis Pro Wireless är dom bästa trådlösa gaminglurarna som vi har testat eller använt på bra länge, men det finns ett stort problem och det är priset. Visst får man mycket för pengarna men om vi jämför med gaminglurar som är snäppet ”sämre” så skiljer det sig en hel del i pris. Steelseries har lyckats med att ta fram ett par riktigt bra trådlösa gaminglurar där batterilösningen är bland det vi gillar bäst ärligt talat, men tyvärr så skrämmer även priset iväg oss.

Är man ute efter dom bästa trådlösa gaminglurarna på marknaden och inte bryr sig om priset så är Steelseries Arctis Pro Wireless lurarna som man ska satsa på och blir definitivt inte besviken.

Steelseries Arctis Pro Wireless
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 8/10
  Ljud - 8/10
 • 9/10
  Komfort - 9/10
 • 3/10
  Pris - 3/10
7/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.