Soundbars är allt vanligare att ha som hemmabio, men nu börjar dem även komma till våra datorer eller konsoler där vi gett Sound BlasterX en chans med Katana och vilka överraskningar.

Jag ska vara ärligt redan från start och var skeptisk till en soundbar till dator när jag hörde om det första gången, men när jag blev övertalad om att testa på Katana så ångrar jag det inte en sekund.

Först och främst så har Katana en väldigt stilren design som gör att det passar alldeles utmärkt under skärmen eller vart man nu väljer att ha den, på ovansidan hittar vi knappar för On/off, volym samt source.

På undersidan av själva soundbaren så finns det en LED-slinga som lyser beroende på vilken inställning man valt på soundbaren och det kan låta lite löjligt eller onödigt men just dessa färgerna gör faktiskt att allting känns lite lyxigare och lite mer exklusivt för att vara en ”vanlig” högtalare.

Sound BlasterX Katana är ärligt talat ingen vanlig högtalare utan här har dem tryckt in den senaste tekniken och detta är allt från Bluetooth 4.2 till att trycka in flera förstärkare till dem olika högtalarna som är uppdelade i olika riktningar. Katan har även stöd för 24bits-ljud som kanske inte är ett krav men helt klart ett stort plus samt ger möjligheten till 7.1-ljud.

Katana är soundbaren som motbevisar det alla tidigare trott om just ljudkvaliten hos en soundbar som t.om vi var skeptiska till men vi kan nog säga aldrig mer eller så har Sound BlasterX verkligen gjort ett suveränt jobb med denna produkt och vi hoppas på att få se och höra mer om just soundbars till PC.

Sound BlasterX Katana må ha ett ganska högt pris på lite över 3 000 kronor men vill man investera i ett ljud med den senaste tekniken och flera valmöjligheter så är det inge tvekan om att Katana är där pengarna ska investeras. Är man orolig för att man inte ska få ett bra tryck i systemet så kan vi säga att ni inte kommer bli besvikna och att vi ännu inte vågat riktigt maxa systemet då vi är rädda att det ska gå sönder, vi har kommit upp till 70 procent och det är max just nu, så volymen i sig behöver ni inte oroa er för.

Omdöme

Vi tycker att Sound BlasterX gjort en fullträff med Katana där vi här har ett högtalarsystem som klarar betydligt mer än många andra system där ute till PC och för en kanske lite högre prislapp men fortfarande inte överdrivet mycket högre. Katana håller det fortfarande stilrent på skrivbordet och inte en massa kablar som ska gå till och från subwoofer utan endast en kabel till subwoofer och USB till PC.

Sound BlasterX Katana
 • 9/10
  Ljud - 9/10
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 10/10
  Design - 10/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
8.8/10

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.