Test: ROCCAT Kone AIMO

Roccat vågar betydligt mer än många andra konkurrenter men är det alltid en bra sak att våga så mycket? Kone AIMO är ett exempel.

Vi har fått möjligheten att prova på möss och tangentbord speciellt anpassade för gaming av flera tillverkare, Roccat har nyligen kommit in till oss med sina produkter och det första som vi lägger märke till och som gör att dom sticker ut från andra är deras designval.

Designen på deras möss bland annat är ganska så annorlunda mot andra där vi har tydliga knappar, tydliga linjer men ändå en ergonomisk bra mus som sitter precis vi vill i handen.

Sidoknapparna på ROCCAT Kone AIMO har en tydliga linjer, det syns och känns tydligt var knapparna sitter och enligt mitt smack och tycke så gillar jag det, jag vet hela tiden vart knapparna finns utan att behöva känna efter eller ens chansa. Det märks tydligen att ROCCAT jobbat hårt med designen där man vill ha en produkt som sticker ut, som visar att det är deras produkt men som samtidigt är ergonomiskt och som uppfyller allt som en gamer är ute efter när det kommer till just en mus.

Även flera materialval som ROCCAT gjort med Kone AIMO har gjort jag snabbt märker att detta är en mus som skapats av gamers också, man har valt material så att man enkelt kan greppa samt flytta musen på vilken yta som helst. När jag provade musen så gjorde jag detta både på en hård och mjuk musmatta där jag inte märkte någon större skillnad mer än att musen glider betydligt lättare på hård matta, detta är en smaksak och något man måste prova sig fram själv.

När det kommer till byggkvalitén så har ROCCAT verkligen lyckats, såpass bra att dom är bland det bättre jag har varit med om som ett första intryck av musen. Det finns andra konkurrenter till ROCCAT som gjort samma sak, där dom lyckats få mitt första intryck till det bättre men med tiden visar det sig att kvalitén är rena skräp och att det inte alls håller måttet som lovat eller med tanke på vad det kostar.

Scrollhjulet är något som slits rätt så rejält och då jag använder dessa möss både till gaming och arbete så blir det extra slitage, egentligen så är det mer att se vad musen går för och efter att använt ROCCAT Kone AIMO nu kontinuerligt i nästan en månads tid så håller den fortfarande all kvalitet precis som från dag ett.

Sensorn i ROCCAT Kone AIMO är något annat som håller måttet, 12 000 DPI är max men vi märkte snabbt att det som ROCCAT rekommenderar att hålla sig mellan 400 och 3000 DPI är där man ska vara för att maxa prestandan samt få en känsla för musen utan för många inställningar. Mjukvaran som heter ROCCAT Swarm kommer man snabbt in i , det tar inte lång tid innan man vet hur man ska ställa in sin mus för sin smak och precis som hos många andra kan vi ställa in olika profiler för till exempel olika spel.

ROCCAT har gjort mycket rätt för sig när det kommer till denna musen, men det som jag fastnar för främst, det som gör att jag verkligen tycker om Kone AIMO är främst designen samt byggkvalitén som verkligen håller måttet även under tuffare omständigheter. Detta må vara min första gång använda en ROCCAT men det är definitivt inte sista gången och vi har lite fler produkter från dom att se fram emot och se om de håller samma mått som Kone gjorde.

ROCCAT Kone AIMO
 • 9/10
  Design - 9/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
 • 8/10
  Prestanda - 8/10
 • 9/10
  Pris - 9/10
8.5/10
0 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] skapad för Roccats möss. Vi valde även att testa en tidigare Roccat mus vi haft på redaktionen Kone AIMO där båda mössen verkligen ger topprestanda med hjälp av bara musmattan. Skulle man satsa på en […]

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 7 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.