Gamingheadset har oftast designen och funktionerna som är anpassade för gaming, men Roccat har tänkt till lite och erbjuder nu ett headset för både gaming och fritid.

Att köpa ett headset idag är allt för lätt, speciellt inte om man skulle vilja ha ett headset som man kan använda även utanför sin gamingstation som t.ex när man åker tunnelbana eller är på gymmet.

Lösningar för dessa börjar komma nu från flera tillverkare och ett av dessa är Roccat med sitt Cross Headset.

Roccat Cross Headset har en design som är stilrent och genom att kunna skifta mellan två olika mikrofoner genom att byta kabeln så går det att få en mikrofon mer anpassad för gaming eller längre konversationer hemma framför datorn eller konsolen medan den andra kabeln som är in-line headset och vi hittar mikrofonen på kabeln som är vanligt för mobila headset.

Båda mikrofonerna fungerar utmärkt men där ljudkvalitén märks av med boom-mikrofonen som vi är vana att se hos många andra headsets.

Ljudet i Roccat Cross Headset är helt ok som fastän sin ganska slimmade design har två 50mm-element som gör ett bra jobb med fokus på många detaljer, speciellt sådana detaljer som kan vara avgörande för FPS-spel såsom Overwatch och CSGO.

Designen på Cross Headset är som vi nämnde tidigare väldigt slimmade och anledningen till detta känner vi är mest för att det ska fungera till vardags också utan att sticka ut allt för mycket.

Kvalitetskänslan är över förväntan för detta headset och detta med tanke på att priset endast är 600 kronor, endast säger vi för många headset som vi provat på senaste tiden kostar flera tusen kronor och har gjort oss besvikna redan när vi öppnat upp lådan för första gången, men med Roccat Cross är det annorlunda.

Vi har testat att använda detta headset både hemma men även när vi varit ute på vift och vi har inte märkt något ovanligt slitage för headsetet, det vi kan tänka oss kan komma att bli ett problem är när man byter kabel dagligen om man nu väljer att använda detta headset både dagligen och till gaming.

Tyvärr har vi inte provat på några andra headset från Roccat så vi kan inte säga om kvalitén är bättre eller sämre än deras andra headset, men vi har bra erfarenheter av deras tangentbord.

Omdöme

I slutändan kan vi inte annat än rekommendera Roccat Cross Headset med tanke på sin prislapp först och främst där Roccat lyckats pressa priset men ändå leverera en produkt av hög kvalitet och potential.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 2 =


Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.