Test: Razer Naga Trinity

Razer har lyckats med en mus som vi kan anpassa lite hur vi vill och då menar vi med antalet knappar på sidan, MOBA, MMO eller FPS Naga Trinity löser det.

Att kunna anpassa mus, tangentbord eller dylikt efter sina behov är något som efterfrågas men kanske inte alltid något tillverkarna lägger hänsyn till utan istället skapar till exempel en mus för FPS-spel, en mus för MOBA-spel, en mus för MMO osv.

Men Razer tänker annorlunda när det gäller Razer Naga Trinity och har nu alla tre nämnde möss ovan i ett och detta genom att kunna anpassa sidoknapparna samt sensorn efter sina behov.

Razer Naga Trinity gör det möjligt att byta ut sidopanelen till tre olika och då handlar det om FPS med två knappar, MOBA med sju knappar eller MMO som har 12 extra knappar på sidan. Sidopanelerna sitter fast med hjälp av magneter så bytet av panelerna är enkelt och kräver varken verktyg eller att man ska vara rädd för att ta sönder några plastdetaljer som håller allt på plats.

Såna små detaljer som Razer senaste tiden har varit väldigt duktiga på och använt sin erfarenhet av att ta fram nya tillbehör anpassat för gaming.

Vilken sidopanel man än väljer att använda sig utav så är alla programmerbara via Razer Synapse och precis som hos alla andra Razer produkter så är även Naga Trinity väldigt enkelt att anpassa efter sina behov och man behöver absolut inte använda FPS-panelen till bara FPS eller några av dom andra, detta väljer man helt själv.  Jag personligen har valt att använda MOBA-panelen främst där jag får sju extra knappar och fungerar inte endast bra till MOBA utan även till andra spel såsom Fortnite där jag har valt att ha allt man kan bygga samt Discord på dessa sju knappar.

När det sen kommer till om Razer Naga Trinity är bekväm så är det som vanligt en smaksak, jag tycker personligen att musen är lite väl liten, men gillar man Razer Naga kommer man gilla Razer Naga Trinity lika mycket eftersom det är i stort sett samma mus förutom att sidopanelen är utbytbar.

Sensorn är en annan viktig del i en mus och här har inte Razer sparat på krutet utan vi får ta del av samma sensor som i Razer Basilisk som vi bara älskade, speciellt till FPS-spel. Sensorn som vi hittar här är Razers egna 5G-sensor på upp till 16 000 DPI där vi även där kan välja att ställa in olika profiler beroende på vilken sidopanel vi väljer då vi kanske inte alltid vill ha samma höga DPI i ett FPS-spel som i ett MOBA. Razer Synapse känner av vilken sidopanel som används och kan därmed även justera DPI.

Vi gillar Razer Naga Trinity, vi gillar hela tänket gällande Razer Naga Trinity men det är något som gör att musen ändå känns plastig, när panelerna väl sitter fast på musen känns dom bra och det är svårt att se att man ens kan byta ut dom, men när man inte använder dom gäller det att ha dom i säker förvar. Musen är väl kanske inte riktigt skapad för dom som spelar mycket FPS utan här är det mest fokus på MOBA och MMO som Naga egentligen är skapad för från första början. Men spelar man främst MOBA eller MMO och vill då och då hoppas in i ett FPS-spel men utan en massa extra knappar, då är Naga Trinity perfekt då sensorn finns där och den är anpassningsbar både hårdvaru- och mjukvarumässigt.

Omdöme

Razer Naga Trinity är en mus som vi har väntat på, möjligheten att anpassa bland annat sidopanelerna efter våra behov och detta både enkelt och snabbt, men det är ändå något som gör att musen inte kommer tilltala alla. Sensorn finns där men designen på musen är kanske inte den mest optimala heller inte alla materialvalen hos Razer Naga Trinity som gör att musen känns väldigt plastig och ”ömtålig”. Vi hoppas på att Razer jobbar vidare på hela iden med Naga Trinity och att vi kanske kan få en trådlös variant eller en variant med ännu fler sidopaneler och högre kvalitet.

Razer Naga Trinity
 • 5/10
  Design - 5/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
 • 8/10
  Prestanda - 8/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
6.8/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.