Test: Razer Basilisk

Razer fortsätter att leverera och denna gången en FPS-anpassad mus som vi har mycket gott att dela med oss av.

Vi har fått möjligheten att testa på flera Razer produkter genom åren och ärligt talat så är alltid första intrycket bra men med tiden brukar det brista och ibland även kvalitén tyvärr.

Men med Razer Basilisk är det annorlunda och första intrycket var kanske inte det bästa men kan säga med säkerhet att bara efter några dagar har vi svårt att släppa musen och detta framför allt för musens design, hur den sitter i handen är något som känns lite unikt och nästintill perfekt för en mus med fokus på FPS-spel.

Det märks tydligt att Razer ännu en gång har jobbat fram en produkt med hjälp av sin erfarenhet där vi märker att Razer vill dela upp sina möss i olika kategorier, Razer Basilisk är helt klart skapad för FPS där vi inte behöver en massa extra knappar utan istället en design så den sitter rätt i handen en sensor som klarar snabba och precision och tillslut även funktioner i musen såsom med enkelt knapptryck ändra DPI, enkelt kunna ändra scrollhjulets känslighet och tillslut även en knapp man kan programmera till vad man vill.

Det finns en extra tumknapp som jag till en början tyckte bara var i vägen men om man inte vill ha den där finns det möjligheten att ta bort den men min rekommendation är att behålla den och använda det som en extra knapp då vi efter att testat Razer Basilisk saknar denna knappen på andra möss, en knapp just där är precis det man behöver, speciellt i FPS-spel.

Precis som andra Razer produkter så är det mjukvaran Synapse som gäller men nu är det Synapse 3.0 som har fått sig ett rejält lyft när det kommer till gränssnittet.

Razer Basilisk sticker inte ut särskilt mycket till utseendet men det är heller inget man kanske vill med en mus utan det är funktionerna man är ute efter samt en design på hur den ska ligga i handen och Razer Basilisk vinner när det kommer till designen och prestandan är perfekt för FPS.

Några spel som vi provade Razer Basilisk på var Overwatch, PUBG, CSGO, Battlefield 1 och Call of Duty: WW2 där vi inte kunde se några större skillnad på prestandan som skulle ge en negativ effekt. Dock märkte vi snabbt att den extra knappen vid tummen kunde användas på olika sätt i varje spel och kanske inte alltid ett måste men det underlättade och gjorde att man kunde använda just dessa funktioner underlättade en hel del.

Omdöme

Razer Basilisk är en nästintill perfekt mus för just FPS-spel, en mus som Razer tagit fram med hjälp av all sin tidigare erfarenhet och det finns ärligt talat inte mycket att klaga på. Äntligen har Razer även lyckats ta fram en helt ny mus som har en lägre prislapp, en prislapp som kanske de flesta klarar av som vill investera i en mus.

Razer Basilisk
  • 9/10
    Design - 9/10
  • 7/10
    Funktioner - 7/10
  • 7/10
    Prestanda - 7/10
7.7/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.