Test: Logitech G903 + Powerplay

Logitech har tagit fram en lösning så vi laddar vår gamingmus helt trådlöst, men är det något vi verkligen behöver?

Jag har alltid haft en liten passion för trådlös laddning och när jag fick höra att Logitech tar fram möss anpassade för gaming som också kör på trådlös laddning blev jag helt klart nyfiken, extremt nyfiken.

Men samtidigt slog mig tanken om varför man skulle vilja ha detta, man måste ju fortfarande ha en kabel från musmattan som är laddkällan till sin dator. Samt hur bra och snabbt kan man ladda musen egentligen, kan laddningen påverka prestandan på musen?

Fanns massvis med frågor och för att besvara på dessa frågor kunde vi endast göra genom att testa produkterna och det har vi nu gjort.

Powerplay som är musmattan som gör det möjligt att ladda två specifika möss från Logitech helt trådlöst. Det är egentligen inget speciellt med musmattan utan det är bara att koppla in i USB och sen är den reda att ladda upp musen.

Musen dock som vi testade tillsammans med Powerplay är G903 som är flaggskepps musen när det gäller just trådlös laddning och precis som vanligt när det gäller Logitechs G-serie så märks det tydligt att erfarenheten finns där med både design och funktioner.

G903 sitter väldigt bra i handen men det ända som vi kan tänka på är att musen faktiskt nu är helt och hållet trådlös, vi har ingen kabel som vi behöver tänka på och att det är så hela tiden så länge vi använder Powerplay-mattan.

Det som gör det möjligt att ladda trådlöst är att på undersidan av musen, där man annars har batterier så har den luckan nu ersätts med två kontaktytor som gör det möjligt att ladda musen vid kontakt av Powerplay. Man ska dock inte förvänta sig att musen laddas särskilt snabbt, vid användning så får man räkna med några få procent laddning i timmen men dock så fungerar musen fullt ut hela tiden och så länge man håller sig på musmattan så behöver man aldrig oroa sig för att musen ska dö helt.

Det är ärligt talat en annan frihetskänsla när man slipper ha en kabel från musen samtidigt som vi egentligen aldrig behöver tänka på att ladda musen och skulle man mot all förmodan inte ha musmattan tillgänglig så kan man fortfarande ladda musen med kabel via micro-USB som sitter på musens framsida.

PWM3366 är sensorn som sitter i G903 gör ett riktigt bra jobb, vi har testat att via Logitech Gaming Software (mjukvara) ställa in olika profiler beroende på vilket spel vi ska spela och detta med några enkla knapptryckningar. Vi skulle dock fortfarande säga att Logitech vet med snabba rörelser och perfekt för just FPS-spel.

Det ända som vi har att klaga på som vi har haft sedan en tid tillbaka gällande Logitechs produkter är att kvalitén till en början är bra men efter att använt produkterna från Logitechs Gaming-serie är att kvalitén brister allt mer och mer med tiden. Om det är något vi har haft otur med eller om det faktiskt är så, vi får känslan av att G903 kommer vara med om samma sak då det fortfarande är en design samt materialval som vi känner igen från tidigare Logitech produkter.

En annan faktor som drar ner betyget rätt så rejält hos G903 och Powerplay är priset, priset är ärligt talat extremt högt med tanke på vad man får, över 3000 kronor får man ge för båda dessa produkterna och frågan är då om det verkligen är värt 3000 kronor för att kunna ladda sin mus trådlöst, visst är det en mus med prestanda men fortfarande ett högt pris.

Omdöme

Logitech G903 tillsammans med Powerplay är egentligen den perfekta kombon som vi har väntat på så länge och var egentligen bara en tidsfråga, men det som garanterat kommer skrämma iväg väldigt många är det höga priset, kommer folk verkligen vara beredda att betala över 3 000 kronor för en mus och musmatta. Vi vet att det höga priset är så i början men frågan är hur stort intresse det finns och kommer vi få se fler produkter från Logitech som satsar på denna typ av trådlösa laddning.

Logitech G903 + Powerplay
 • 8/10
  Design - 8/10
 • 8/10
  Funktioner - 8/10
 • 7/10
  Prestanda - 7/10
 • 3/10
  Pris - 3/10
6.5/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.