Logitech fortsätter att komma med sina överraskningar och ibland överraskas vi positivt men tyvärr även negativt, när ska Logitech lära sig av sina misstag?

Att välja hörlurar eller några andra tillbehör från Logitech har mer eller mindre blivit en djungel.

Men när det gäller trådlösa alternativ så är det annorlunda och långt ifrån en djungel precis.

Logitechs senaste trådlösa headset är G533 som ni kanske kan lista ut ett par trådlösa gaming headset. Vi har provat en hel del sådana headset den senaste tiden och det var ett perfekt tillfälle att även ge Logitech en chans med sin senaste utveckling.

Logitech G533 har en helt ny design som vi inte är vana vid hos Logitech, vi har tidigare varit vana vid en mer fyrkantig design hos G900-serien men denna gången satsar man mer på det runda vilket inte bara är snyggare men även gör att användandet av headsetet blir lättare och bättre.

Att Logitech väljer en rund design och vad som gör det bättre är svårt att förklara med ord utan är något som vi tror är något som varje person tycker olika om.

Materialvalen som Logitech gjort med G533 gör att det känns unikt och ger en hög kvalitetskänsla. Allt från höj- och sänk-ratten till knapparna som är i metall. Själva headsetet i sig är i plast men en stadig sådan som gör att headsetet sitter bra på.

Logitech har utrustat G533 med 7.1-ljud och inget vilket sådant som helst uta DTS Headphone X 7.1 Surround Sound med hjälp av Logitechs Pro G element. Vi har aldrig riktigt tyckt att 7.1-ljud är viktigt för ett gamingheadset utan att 5.1 räcker gott och väl, men att det finns är ett plus tyvärr även en anledning för tillverkaren att höja upp priset, rätt så rejält.

Ljudet i G533 är helt klart bättre än många andra headset i ungefär samma prisklass där Logitech visar att dem kan detta med ljud och med all rätt. Vid spel där fotsteg är viktiga som i CSGO och Overwatch så hörs detta betydligt tydligare än i många andra headset.

Mikrofonen har ett inbyggt popfilter som inte bara får bort olika uttal som till exempel ett hårt P utan även mycket oljud runt omkring en, dock är mikrofonen lite låg och väljer man att höja mikrofonen så finns risken att brus eller annat oljud snappas upp.

Precis som i många andra gaming headset från Logitech så lyckas dem även denna gången att “gömma” mikrofonen när den inte används. G533 har nog även den mest dolda mikrofonen vi sett tidigare vilket gör att designen blir lite mer stilren när mikrofonen väl är uppfälld.

USB-mottagaren ett större sådant och inte ett nano som vi annars är vana vid. Något som jag verkligen hyllat Logitech för i många av sina trådlösa produkter är att man kunnat hålla ordning på själva mottagaren i produkten, något som dem verkar ha missat i G533, storleken kan dem inte skylla på då stora mottagare har lyckats gömmas i andra headsets så varför dem inte gjort det denna gången vet vi inte, men saknar.

Batteritiden är något som vi kämpat med länge när det gäller trådlösa produkter och trådlösa till gaming är nästan ännu värre. Logitech lovat 15 timmars batteritid med G533 men vi är långt ifrån 15 timmar men 10 timmar nonstop gaming klarar det utan tvekan och möjligheten att använda kabel finns också så man behöver inte oroa sig.

Omdöme

Logitech G533 kostar idag cirka 1500 kronor och det kan låta mycket men vill man ha ett par trådlösa hörlurar inriktade mot gaming så är det den prisklassen man har att röra sig vid och G533 är nog bland dem bättre i sin klass för detta pris.

7.1 ljud, bra kvalitet, Logitech samt installation som egentligen inte kräver mer än att koppla in USB-mottagaren och köra.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 4 =


Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.