Test: Logitech G513

Logitech G413 var helt klart en av favoriterna förra året och nu är det dags till efterföljare, men når den upp till samma nivå eller vad är det som egentligen är nytt?

Förra året var utan tvekan ett år fyllt med nya tangentbord och en av mina personliga favoriter var Logitech G413 som förutom sin riktigt högkvalitativa byggkvalitet även erbjud funktioner och ett stilrent tangentbord som egentligen inte brast på särskilt många punkter.

Nu är det då dags för Logitech G513 som vid ett första intryck behåller sin höga byggkvalitet och ännu mer erbjuder en känsla av ett stabilt och stilrent tangentbord precis som vi vill att Logitech skulle behålla. Hela ramen runt tangentbordet är gjort i aluminium vilket inte bara ger vikt till tangentbordet utan även ett mer stabilt, robust och hög kvalitetskänsla. Vi hade gärna sett att fler tillverkare väljer något annat material än plast när det kommer till denna ”ramen” för det ger tangentbordet en helt annan känsla.

En stor nyhet med Logitech G513 om man jämför med G413 är nu att tangentbordet har stöd för RGB-ljus istället för bara en färg som det var i föregångaren. Om detta är avgörande för någon är upp till er men vi tycker det är en trevlig liten uppdatering som vi inte riktigt förstod varför inte G413 hade. Logitech G513 är även första tangentbordet som har stöd för Logitechs nya Lightsync men detta är tyvärr inget vi fått möjligheten att prova på ännu men vi hoppas på att inom en snar framtid får se fler produkter med stöd för Lightsync för att då ge det en chans och se om det är en funktion vi klarar oss utan eller inte.

Eftersom Logitech G513 är ett mekaniskt tangentbord så precis som alla andra tangentbord från Logitech så är även detta utrustat med deras egna switchar, Romer G Tactile eller Romer G Linear där vi har provat på båda och kan inte riktigt känna något större skillnad denna gången. Det finns garanterat dom som kan och skulle uppskatta den ena mer än den andra men det är inget som vi har kunnat känna av.

Något som vi saknade hos G413 var ett handledsstöd som denna gången följer med och tack och lov inte är ett stöd som sitter fast med clips utan med hjälp av magneter för att enkelt kunna flytta och ta bort det om det skulle vara i vägen eller inte finnas behov för det.

Vi hittar fortfarande en USB-port på framsidan av tangentbordet precis som tidigare och är något som vi använder flitigt och hoppas på att få se mer av hos flera tangentbord i framtiden.

Frågan som jag redan har fått flera gånger är om det är värt att lägga nästan 700 kronor mer på G513 om man jämför med G413 och ärligt talat har vi lite svårt att säga Ja bara sådär. Logitech G513 är ett riktigt bra tangentbord, en ny favorit som vi valt att ersätta föregångaren med men det finns egentligen inga större uppdateringar på tangentbordet förutom RGB-ljuset samt handledsstödet som går att lösa på andra sätt. Att det finns nya switchar är ett plus men heller inget vi märker något större skillnad på tyvärr, favoriten ser ut att fortsätta vara vår favorit med tanke på priset och vad man får för dom pengarna.

Omdöme

Logitech G513 har inte några större uppdateringar men måste ändå säga att detta är den nya favoriten och att små nyheter gör att det vi tidigare saknat finns där nu såsom RGB-ljus och handledsstöd till exempel. Det som säger emot mest gällande G513 är prisskillnaden mellan detta tangentbord och föregångaren där nyheterna är få men priset relativt stort. Har man möjligheten så ska man självklart satsa på G513 annars kommer man bli minst lika nöjd med G413 som gör ett riktigt bra jobb för ett betydligt lägre pris.

 

Logitech G513
 • 8/10
  Kvalitet - 8/10
 • 7/10
  Känsla - 7/10
 • 7/10
  Komfort - 7/10
 • 5/10
  Pris - 5/10
6.8/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


9 + 6 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.