Gaming tangentbord kanske inte alltid är så vackra att titta på, men Logitech vill eller har i alla fall ändrat på detta, lite.

Vi har testa och fått en hel del gaming tangentbord skickade till oss och en sak har dom alla gemensamt, de är inget som ser snyggt ut på skrivbordet.

Gaming tangentbord är nästan alltid svarta, ibland med en rad olika extra knappar samt väldigt högljudda för sina mekaniska switchar.

Logitech som varit med i leken ett tag nu har valt att ändra på detta, lite i alla fall genom att ändra färgen på tangentbordet.

Logitech G413 erbjuds i två färger, svart eller silver. Vi valde att testa på silver just för att se om det skulle se bättre ut på våra skrivbord och vi kan ärligt talat säga att det genast blev en skillnad. Knapparna är fortfarande svarta om tur är men även här så har man skippat RBG-färgerna utan nöjer sig med vitt ljus vilket vi inte har några problem med. Men sen ramen eller det som som sitter under knapparna är nu silver och detta inte i plast utan nån typ av metall vilket gör att tangentbordets kvalitetskänsla även där ökar ett steg.

Switcharna är inte helt oväntat Logitechs egna Romer-G brytare som är relativt tysta om man jämför med till exempel Cherry Brown.

Även alla extra knappar som annars finns där är borta vilket får G413 är se mycket mer stilrent ut men vill man ändå kunna styra media samt volym så finns det inbyggda funktionstangenter.

Har man tidigare använt sig utav Logitechs Romer-G så är det ingen större skillnad här med relativt tysta switchar fast med bra känsla och bra respons. Men när det kommer till G413 så är det egentligen inte switcharna man lägger märke till utan här är det designen på tangentbordet och valen man gjort att erbjuda silver istället för endast svart.

Vi har provat andra tangentbord under samma period som G413 men det har varit svårt att slita sig ifrån det, det är kompakt, snyggt och håller en hög kvalitet.

Men som att inte det var nog så har Logitech även byggt in en USB 2.0-port i tangentbordet, något som enligt oss är ett måste hos alla gaming tangentbord men som väldigt många saknar. Tyvärr finns det inte möjlighet att koppla in ljud som t.ex headset men kanske är något Logitech ser över för framtida produkter.

Enligt oss finns det ärligt talat inte mycket att klaga på och det kan ju dock även bero på att just jag inte tycker om massa extra knappar som G413 saknar, jag tycker inte om högljudda switchar som G413 saknar och jag vill äntligen ha ett snyggt tangentbord på mitt skrivbord som i mina ögon G413 är.

Omdöme

Äntligen får vi ett tangentbord som inte kommer med en massa extra knappar och känns robust samt är väldigt snyggt, passar väl till dom flesta skrivborden.

Även pris och funktioner är ett stort plus där vi inte behöver betala en förmögenhet för ett gaming tangentbord bara för att det sticker ut lite när det kommer till utseende och funktioner.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.