Jaybird fortsätter bevisa att trådlösa sportlurar kan göras på flera olika sätt och Jaybird X3 är utan tvekan en fullträff.

Vi har tidigare testat på Jaybird lurar där det då var fokus på att kunna anpassa lurarna till alla med hjälp av olika tillbehör, denna gången gör man i stort sett samma sak men med stor fokus på ljudkvalitet samt batteritid.

Jaybird X3 är denna gången utrustad med Bluetooth 4.1 vilket ger förutom bättre ljud även längre batteritid samt lite andra funktioner.

Men när det kommer till sportlurar så är det passformen som brukar vara bland det viktigare och när man köper hörlurar från andra tillverkare så får man oftast inte valmöjligheten att anpassa lurarna så dem sitter både bekvämt och verkligen sitter på plats när man t.ex springer eller kör andra mer rörliga pass.

Jaybird X3 kommer med tillbehör till tre olika storlekar samt två olika materialval (silikon och skum) och det är allt från propparna som ska in i örat till ”fenorna” som håller lurarna på plats med hjälp av vårt ytteröra.

Varesig man väljer silikon eller skum så är ljudisoleringen lika bra och här är det egentligen bara komforten som spelar roll, det som passar dig bäst. Det tar lite tid att hitta sin kombination men har man använt Jaybird tidigare kommer man ganska snabbt hitta sin kombination/storlek.

En detalj som jag aldrig gillat med trådlösa in-ear hörlurar specifikt för träning är där batteripaketet sitter nästa vänster lur och det gör även att den enkelt kan dras ur örat, men Jaybird har denna gången skickat med kabelclip som man kan fästa på sin tröja, vart bestämmer man själv men jag valde att ha den bak på min tröja och det hjälpte till en hel del.

På självaste batteripaketet finns även några knappar som man kan styra volym, spela/pausa samt några andra kommandon som att byta låt om man håller inne volymknappen. Det är även via dessa som man synkar ihop med sin enhet och detta utan några som helt problem, smärtfritt och lätt för alla att förstå. Eftersom Jaybird X3 kör med Bluetooth 4.1 så kan man koppla upp lurarna till två enheter samtidigt. Vi testade detta genom att titta på film via en iPad och kopplade då alltså upp en iPhone och en iPad till lurarna, det var inga problem samt ljudet var synkat hela tiden.

För att hålla koll på batteritiden gör man det enkelt på telefonen, vi testade X3 på en iPhone som indikerar hur mycket batteri det finns kvar uppe i högra hörnet eller inne i notifikations centret. Batteritiden hos X3 ska enligt Jaybird vara åtta timmar men om man endast använder dessa till träning så får man räkna med att ladda dem var tredje dag ungefär och ladda gör man denna gången inte via micro USB utan istället via en special anslutning som sänker betyget då vi måste ha med oss ännu en kabel/laddare om man är på resande fot.

En stor nyhet med Jaybird X3 är Mysound som är en app till hörlurarna som gör det möjligt att bestämma olika ljudprofiler podcast, metall, jazz, pop m.m. men det går även att skapa egen med hjälp av appens EQ. Appen är väldigt lätt att förstå och vill man inte skapa en egen profil så finns det alltid något annat som kan passa en, och NEJ appen är inget måste utan ni kan enkelt använda lurarna utan någon app.

Omdöme

Jaybird fortsätter att överraska oss med nya funktioner, men inte alltid särskilt stora funktioner och inte stora nog för att kanske uppgradera, men denna gången är det värt det och speciellt om ni använder X2. Största anledningen är X3 kör på Bluetooth 4.1 som kommer förbättra er batteritid men även ge tillgång till fler funktioner och bättre batteritid.

Ljudet är fantastiskt och passformen är nog det som Jaybird är bäst på eller i alla fall ger oss möjligheten till att få en bra passform med de medföljande tillbehören.

Funderar ni på att köpa er ett par nya hörlurar specifikt för träning kan vi inte annat än rekommendera Jaybird X3 och man får helt klart mycket för pengarna.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.