Test: Jaybird Freedom

Idag är det en hel djungel när det väljer att hitta ett par hörlurar som passar en och då kan man välja allt från om det ska vara trådlöst till om man ska ha in- eller over-ear.

Men eftersom många på redaktionen tränar en hel del både på gym och löpbanan så valde vi att testa hörlurar som är skapade för just träning och lite svettigare situationer.

Jaybird Freedom är en lösning och dessa lurar är helt trådlösa in-ear lurar som vi nästan kan lova er att det passar dem flesta om inte alla. När vi säger passar då är det passformen vi pratar om eftersom inte alla kan ha in-ear för lurarna lätt ramlar ut eller liknande.

Att få till passformen på Jaybird Freedom ordnar man till via olika tillbehör som följer med i olika storlekar och olika material, det må vara lite pilligt i början att hitta det som passar en själv men när man väl hittat sin passform så blir det svårt att vara utan dessa hörlurar. Många av oss har haft problem att lurarna ramlar ur när man t.ex springer eller har lite mer intensivare löpning men Jaybird har tänkt till lite där och använder flera delar av örat för att få lurarna på plats.

Valmöjligheterna är många och det märks tydligt att Jaybird lagt ner tid på att ge oss möjligheten till att skräddarsy sina egna par lurar vilket är väldigt tacksamt.

jaybird-img04

När det är hörlurar för träning så tycker vi att trådlösa är ett måste och precis som hos många andra är det inga problem att synka Jaybird Freedom med telefonen med några enkla knapptryck. Jaybird har tänkt på vissa detaljer som att skicka med två små klämmor som man kan fästa i tröjan i nacken för att lurarna inte ska åka av helt eller om man väljer att kanske ta av dem men ändå vill ha dem nära utan att behöva oroa sig för att tappa bort dem. Den andra klämman skulle vi rekommendera om ni tog så nära batteriet som möjligt då risken finns att tyngden gör att de åker ut.

Man laddar Jaybird Freedom via en liten klämma som följer med som man fäster på själva fjärrkontrollen. Ett litet plus är att själva klämman i sig har ett litet batteri inbyggt som gör att man kan koppla hörlurarna utan kabel, kabeln i sig som följer med är extremt kort och som skapad för att ladda via USB på en laptop eller liknande, men det är vanligt microUSB som man kan ordna längre kabel till. Fördelen är att man för 20 min laddning får en timmes lyssning men vill man ladda allting fullt tar det över två timmar fastän batterierna är såpass små.

jaybird-img03

Batteritiden är oftast något som många är oroliga över och Jaybird själva säger fyra timmar eller åtta timmar tillsammans med laddarens inbyggda batteri, dem fyra timmarna kan vi nog hålla med om och detta då vi tränade två olika pass på cirka två timmar vardera och sedan var det dags och ladda.

Jaybird Freedom har helt ok ljud, det är inte något jätte speciellt med det som vi inte hört tidigare utan denna gången är det nog mer passformen som gör att det får tummen upp av oss. Man kan även installera en app för att kontrollera ljudbilden lite extra samt hålla koll på batteritid och liknande.

jaybird-img02

Det finns många smarta lösningar till Jaybird Freedom där man kan tycka att lösningen till att ladda skulle kunna bli bättre men med tanke på att man svettas och är i lite tuffare miljöer så är denna lösningen nog den bästa för att inte smuts och dylikt ska täppa igen en kontakt för laddningen eller liknande.

Batteritiden är lite väl snål och vi hade hoppats på att kunna få ut åtta timmar i bara hörlurarna utan den lilla laddklämman.

Omdöme

För cirka 1000 kronor tycker vi Jaybird Freedom är värda det och det största pluset är utan tvekan hur man kan få till passformen på flera olika sätt. Ljudet är ok och varken bättre eller sämre än andra hörlurar som vi testat där prislappen till och med har varit högre.

Jaybird Freedom är perfekt för träning och om du har problem att hitta ett par hörlurar som passar just dina öron.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


8 + 9 =