Test: HyperX Savage EXO och Fury RGB

Att en SSD måste se tråkig ut vill HyperX ändra på med hjälp av LED-belysning och annan design, är det värt de då?

Att HyperX har jobbat med minnen för gamers såsom SSD och Ram har vi länge känt till och ärligt talat så har SSD blivit ett måste men tyvärr finns det en brist, designen på SSD är inte riktigt den roligaste och ibland kan det gå såpass långt att det förstör ens setup när det kommer till utseendet.

Det är ingen hemlighet precis att spel tar allt mer utrymme på våra hårddiskar och främst är det konsolerna som drabbas hårt då spelen släpps i till exempel 4K och kan ta upp nästan en femte del av hårddisken. En lösning är att koppla in en externhårddisk och detta är något som HyperX vill hjälpa oss med och göra detta på ett snyggt sätt också som passar in till just gaming.

HyperX Savage EXO

HyperX Savage EXO är en extern hårddisk med en slimmad design men där prestandan tyvärr påverkas men inte på alla steg. HyperX Savage EXO har stöd för USB 3.1 Gen2 som nästan är ett måste när det kommer till spel som enligt HyperX ska erbjuder en skrivhastighet på 400 MB/s och läshastighet på 500 MB/s. Fastän att Savage är en SSD-disk så är designen mer som en större USB-sticka vilket är ett stort plus då det är lättare att gömma undan detta om man inte vill ha den synlig vid till exempel sin konsol.

Det märks tydligt att HyperX har jobbat mycket med just designen på Savage för att få till en slimmad design som ändå ska klara av värme samt lite tuffare tag om det skulle behövas. Men fastän man fått till en bra design så har man inte riktigt fått en fullträff på prestandan där vi inte alls fick samma siffror som HyperX påstår att hårddisken ska klara av. Vi flyttade på fler och mappar över 70 GB där vi inte kom över 140 MB/s när det kom till skrivhastighet och det är betydligt lägre än vad vi annars är vana vid. HyperX Savage EXO är alldeles utmärkt till konsol fastän att prestandan inte riktigt når upp till vad tillverkaren säger men det påverkar inte spelandet överhuvudtaget.

HyperX Fury RGB

Interna SSD-diskar har nästan alltid haft samma design sedan dag ett, sedan den dagen då dessa komponenter blev ett måste i våra PC-byggen, men HyperX har äntligen tagit detta vidare och anpassat även våra SSD mot gaming och detta egentligen ganska enkelt.

RAM-minnen har redan modifierats för att passa våra byggen bättre om man satsar på att göra det snyggt där man tryckt in olika ljuseffekter samt gjort en design som gör att de ser betydligt trevligare ut väl monterade. Detta är något som HyperX var ganska tidiga men och nu är det alltså dags för deras SSD att få samma kärlek när det kommer till att skapa komponenter för den lite mer kräsne gällande utseendet.

Vi har tidigare använt flertalet av HyperX SSD-diskar och prestandan har alltid presterat precis som tillverkaren visat oss så att HyperX Fury RGB inte skulle prestera fanns det inge tvekan om. Istället det vi la lite mer fokus på är om just designen och dess funktioner är värt priset, är det värt att lägga en liten extra slant på att få dit RGB-ljuseffekter vilket ger ett stort lyft fastän det kan låta väldigt lite så får det en SSD att stick ut betydligt mer och äntligen kan vi välja att installera en SSD som syns i chassit och faktiskt lyfter upp bygget lite.

Vi har valt att inte lägga allt för mycket fokus på prestandan när det gäller just dessa hårddiskar och detta främst för vi har gjort alla våra tester på dessa hårddiskar i konsoler såsom Playstation 4 och Xbox One där vi egentligen inte kan eller kommer behöva snabbaste hårddiskarna på marknaden utan istället vill man ha det snyggt men även en stabil överföringshastighet. Installation av HyperX Savage EXO är betydligt lättare då det bara är en USB-kabel att koppla in, HyperX Fury RGB är lite mer komplicerat och det gäller att spara över alla sina filer på konsolen innan man kan installera en ny hårddisk. Dock kommer inte RGB-ljuset ha stor effekt i en konsol.

HyperX Savage EXO
 • 6/10
  Prestanda - 6/10
 • 7/10
  Kvalitet - 7/10
 • 5/10
  Funktioner - 5/10
 • 6/10
  Pris - 6/10
6/10
HyperX Fury RGB
 • 8/10
  Prestanda - 8/10
 • 7/10
  Kvalitet - 7/10
 • 6/10
  Funktioner - 6/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
7/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


6 + 9 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.