Test: HyperX Alloy Elite

HyperX fortsätter att överraska med tillbehör för gamers och denna gången ett tagentbord som enligt vårt tycke nästan gör allt perfekt.

jag har testat väldigt många tangentbord dom senaste åren och många tillverkare gör ett bra jobb, men oftast finns det alltid något som saknas eller så brister kvalitén efter ett tag. Vi har tidigare provat på möss från HyperX som vi gillade skarpt med tanke på det låga priset och prestandan som man får ta del av.

Nu var det dags att ge deras tangentbord ett försök och vi valde att ta oss an Alloy Elite. Det första vi lägger märke till är att tangentbordet har en siltren design där man fortfarande har lyckats få in mediaknappar tillsammans med en volymratt som jag verkligen tycker om. Media knappar är nog det ända som jag använder på ett tangentbord, när det kommer till andra Macro-knappar så har dessa bara enligt mitt tycke varit i vägen.

Detaljer är något HyperX är ganska duktiga med och så även denna gången, volymratten är till exempel i metall vilket ger en hel annan känsla och ger en betydligt bättre helhetskänsla. Även hela ramen runt varje knapp på tangentbordet är i metall vilket gör att tangentbordet får sin vikt men även hör kvalitetskänsla.

HyperX Alloy Elite är ett mekaniskt tangentbord där brytarna kommer från Cherry och här kan man välja mellan tre olika brytare, Röda, bruna eller blåa. Tangentbordet som jag testade hade röda brytare som inte ger riktigt samma känsla som dom två andra brytarna men är samtidigt lite tystare och respons precis som Cherry-brytarna är kända för.

Precis som många andra gaming tangentbord så kan man med hjälp av mjukvaran ställa in färgerna på varje tangent om man vill det eller ha olika färgprofiler för olika spel. Tyvärr kommer inte tangentbordet anpassa sig efter spelet per automatik som det till exempel gör hos Razer men med enkelt knapptryck går det att skifta profiler.

Det följer med extra tangenter om man vill ge tangentbordet en lite mer ”metall”-look fastän det är plastknappar. Knapparna som vi kan ändra är WASD samt 1-4. Även detta en liten detalj som ger chansen att göra sitt tangentbord lite mer unikt samt personligare.

Handledsstödet som man kan montera på rekommenderas och är enligt mig nästan ett måste, det är inte särskilt mjukt men tillräckligt för att användas som ett handledsstöd samt att tangentbordet får även med detta stöd en bra design. På baksidan av tangentbordet hittar vi även en USB-port som vi enkelt kan använda för att till exempel koppla in musen eller om man bara vill använda den för filöverföring eller ladda sin telefon, vi tycker att alla gaming tangentbord ska ha en USB-port.

Omdöme

HyperX fortsätter att visa hur man gör bra gaming utrustning till ett bra pris och ännu ett bevis är Alloy Elite. Det finns inte mycket som vi inte gillar med HyperX Alloy Elite utan det är några mindre design val såsom att lampan för om CapsLock är intryckt eller inte är lite konstigt placerat samt att det kan vara lite för tätt mellan tangenterna, en detalj som man inte alltid tänker på men skulle gärna vilja se dom ha lite större mellanrum för mindre chans att trycka på fel tangent.

HyperX Alloy Elite
 • 9/10
  Kvalitet - 9/10
 • 8/10
  Känsla - 8/10
 • 9/10
  Komfort - 9/10
 • 7/10
  Pris - 7/10
8.3/10
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


3 + 8 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.