Trådlösa in-ear hörlurar har nog aldrig varit så små som nu och det får oss att undra över kvalitén.

Idag finns det inte endast trådlösa hörlurar utan de kan vara trådlösa på olika sätt och här har Bragi tagit detta ett steg vidare och gjort Bragi The Headphone extremt trådlösa men ändå helt ok när det kommer itll ljud och batteritid.

Bragi The Headphone är som ni kan se in-ear lrar som ska in ganska långt där sedan den större delen ska rymmas i örat och alltså inte ha något som sticker ut eller hänger. Varje hörlur väger sex gram vilket kan låta lite men tro mig, man vill inte ha allt för lite vikt i örat heller då man fortfarande vill känna att man har något i örat.

Bragi The Headphone kommer i ett litet fodral som de även laddas i men även perfekt för att förvara dem i så de inte tappas bort som vi ofta fick frågan om hur vi gör för att det inte ska hända. Detta fodral är ändå något som man nästan alltid måste ha med sig för att ha lurarna på plats och inte riskera att tappa bort dem, dock saknar vi att detta fodralet ska ha ett litet inbyggt batteri så vi kan ladda lurarna utan att behöva hitta ett eluttag.

När vi väl håller i lurarna sedan kan vi inte säga att vi blir särskilt positiva då kvalitetskänslan är låg, det är fysiska knappar på ena sidan som också inte är lätta att komma åt samt att den gummiytan som täcker dessa knappar kommer med tiden att slitas ut lurarna kommer inte alls se lika fräscha ut.

När vi först såg Bragi The Headphone blev vi genast skeptiska till hur ljudkvalitén skulle vara eller batteritiden, men vilken överraskning vi fick oss. Man ska inte förvänta sig att ljudkvalitén är allt för bra men då måste man även tänka på sin storlek samt att man i allt detta ska få plats med ett batteri också. Ljudet kan till en viss del kännas lite ”platt” men är fortfarande helt klart godkänt.

Vi provade Bragi The Headphone flera gånger när vi var på gymmet och de är riktigt bra på att isolera allt buller runt omkring samt att vi inte hade några problem med att ha lurarna i örat under 2-3 timmar. Man behöver heller inte oroa sig för att de ska åka ur om man springer, ligger ner eller gör andra övningar då Bragi lyckats få till en design som gör att när man väl trycker in dom i örat så sitter dom på plats.

Bragi The Headphone är även ett headset vilket betyder att man kan alltså prata i telefon via dessa headset, men detta är inget vi rekommenderar och anledningen är att mikrofonen är väldigt känsligt, fastän de försöker få bort allt ljud i ens omgivning så lyckades det inte och personen i andra luren uppfattar istället ljudet som ren katastrof och det blir svårt att uppfatta vad personen med Bragi The Headphone säger om man inte är i ett helt tyst rum eller i alla fall inomhus.

Att synka ihop lurarna med telefonen var inga som helst problem, det var både väldigt enkelt och när vi väl lyckades göra det en gång så höll det i sig, det bröts aldrig och musiken eller samtalet fungerade utan några som helst lagg. Att påminna om är att man första gången måste koppla in de lilla fodralet som kommer med för att båda ska synkas med varandra.

Omdöme

Bragi The Headphone är helt imponerande speciellt med sin teknik men tyvärr så brister det när det kommer till kvalitén och vissa materialval som Bragi har gjort, men när det kommer till ljud och speciellt batteritiden så är det två stora plus.

Om ni har planer på att köpa dessa eller några andra med samma lösning så måste man tänka på att ljudet inte är det bästa men helt klart godkänt.

Bragi The Headphone finns att köpa hos Coolstuff.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Vill du vara med i diskussionen?
Tveka inte att vara med!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 8 =