Samsung visar upp extremt bred spelskärm

Breda spelskärmar blir allt vanligare idag men Samsung har nu presenterat vad som måste vara den bredaste skärmen på marknaden.

Spelskärmar blir allt vanligare och medan många satsar på att ha så hög uppdateringsfrekvens (Hz) som möjligt vill Samsung satsa på att en väldigt bred skärm med den senaste tekniken.

Samsung CRG9 är en skärm på hela 49 tum men med fokus på bredd och har ett bildförhållande på 32:9-format vilket gör att som ni kan se på bilden den blir extremt bred. Upplösningen på skärmen är 5120 x 1440 vilket kort och gott kan ses som dubbel QHD-upplösning vilket ser ut att vara ett måste för en skärm som CRG9.

Det jag gillar med skärmen och med Samsung med just denna skärmen är att dom har lyckats trycka in mycket teknik och nödvändig sådan, vi hittar bland annat en uppdateringsfrekvens på 120 Hz som är ett måste i spelskärmar idag samt fyra millisekunder (ms) i responstid, men vi hittar även stöd för HDR10 samt stöd för AMD Radeon Freesync 2 HDR. När det kommer till anslutningar så hittar vi:

  • 1x HDMI
  • 2x Displayport
  • ?x USB 3.0
  • 1x 3.5 mm

Det finns tyvärr ingen prislapp på Samsung CRG9 i nuläget men med tanke på att föregångaren (CHG90) kostade strax över 10 000 kronor så får vi nog räkna med liknande prislapp för CRG9.

Jag har personligen använt mig av en bredare skärm eller en ”curved” spelskärm, dock har jag använt mig av spelskärm som har hög uppdateringsfrekvens och jag kan säga redan nu att uppdateringsfrekvens är betydligt viktigare än upplösningen men detta endast om man har som fokus att spela på skärmen. Jag kommer framöver att ge mig på att testa dessa ultrabreda spelskärmarna och se om användningen är lika smidig som med en 27 tum med ”normalt” bildförhållande.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + 1 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.