Samsung släpper ny klocka Galaxy Watch

Samsung tror fortfarande på detta med smart klocka och släpper nu en ny klocka som dock inte kommer köra på Android Wear.

Samtidigt som Samsung visat upp nya Note 9 så hade dom även med sig en ny klocka, en Galaxy Watch som ska fortsätta där Galaxy Wear slutade.

Galaxy Watch kommer att erbjudas i två olika storlekar 42 och 46 millimeter. Skärmen som allting visas på är AMOLED-skärm som skyddas av Gorilla DX vilket gör att klockan inte bara blir stryktålig men även helt vattentät så att klockan kan användas när man till exempel simmar.

Det som överraskar många nog är att Samsung inte väljer att köra på Android Wear utan istället fortsätter med sitt egna operativsystem Tizen där många ställer sig om det verkligen var ett så smart val av Samsung att fortsätta med sitt egna när det inte har fungerat tidigare.

Galaxy Watch kommer man kunna ladda via Samsungs Wireless Charging Duo-laddare och som det låter så kommer vi kunna ladda telefonen och klockan samtidigt. Klockan kommer även ha tillgång till eSIM och alltså en helt egen 4G-uppkoppling vilket gör att man inte blir beroende av en telefon. Telefonen ska fungera både med Android och iOS.

Klockan kommer även ha 4 GB i lagringsutrymme om man vill lagra musik eller liknande utan att behöva ha telefonen i fickan.

Galaxy Watch kommer börja säljas nån gång i september och priset hamnar då på

  • Galaxy Watch 46 mm silver – 3 990 kronor
  • Galaxy Watch 42 mm Midnight Black eller Rose Gold – 3 790 kronor
0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


1 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.