Samsung presenterar Galaxy Note 9

Samsung Galaxy Note 9 kanske inte ser ut att ha mycket nytt men det som gömmer sig under skalet är ett riktigt kraftpaket med några överraskningar.

Samsung har varit relativt dåliga på att hålla Galaxy Note 9 hemlig då det läckt en och annan bild på telefonen redan veckor innan presskonferensen igår.

Galaxy Note 9 må se ut som tidigare Note 8 förutom några få undantag där fingeravtrycksläsaren har för flyttats, tyvärr inte under skärmen som många hoppats på. Vi har runda kanter för att få telefonen att se tunnare ut men i själva verket samma storlek fast med betydligt mer innehåll.

Det som gömmer sig under skalet är nog det som facinerar

ModellSamsung Galaxy Note 9
OperativsystemAndroid 8.1 (Oreo)
Mått (H x B x D)161,9 x 76,4 x 8,8 millimeter
Vikt201 gram
ProcessorExynos 9810
Minne6/8 GB LPDDR4-ram
Skärm6,4 tum – 2960×1440, Super AMOLED, 516 ppi
Lagring128/512 GB + stöd för microSD upp till 512 GB
KameraBak: 12+12MP
Fram: 8MP
Batteri4000 mAh (ej utbytbart)
AnslutningUSB Type-C
NätverkLTE
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac
Bluetooth 5.0
NFC
PrisCirkapris 7 990 kronor

Som ni kan se ovan så är Galaxy Note 9 en telefon med bland de bästa när det kommer till specifikationer vi kan komma i nuläget.

Vi kan välja att få Note 9 med 512 GB i lagring och 8 GB i ram-minne. Utöver att man kan ha dessa 512 GB så går det även att utöka med micro-SD kort till ytterligare 512 GB och alltså ha totalt 1 TB i fickan.

Med tanke på att Samsung lyckats trycka in såpass mycket kraft under skalet så har dom även gjort om kylsystemet i telefonen som är förbättrad och ska leda bort betydligt mer värme från processorn när det jobbar vid till exempel spelande. Batteriet hos Note 9 har växt avsevärt denna gången och är på hela 4000 mAh där vi får hoppas att det inte blir några batteri-problem som med Note 7.

S-Pen har fått sig en uppdatering också som nu är utrustad med bluetooth och man kommer kunna kontrollera telefonen med pennan på olika sätt, till exempel om man vill ta en foto en bit ifrån telefonen kan man använda pennan för att ta bilden. Apputvecklarna kommer även dom få tillgång till att kunna använd pennan betydligt mer och på olika sätt än tidigare.

Samsung tycker det är viktigt att våra telefoner är vattentåliga så även Note 9 kommer att vara IP68-klassad.

Kamerorna på Note 9 är fortfarande två sensorer på 12 megapixlar men det är istället mjukvaran som har fått sig ett lyft där kameran nu bland annat kan identifiera olika objekt och justera kameran efter det. En helt ny funktion tillkommer också som Samsung kallar för Flaw Detection som kommer se om bilden man tar har några ”brister” som till exempel om bilden blir oskarp och då kommer mjukvaran att välja bästa bilden vid tillfället som har bäst kvalitet.

Samsung Galaxy Note 9 kommer börja säljas i Sverige den 24:e augusti i färgerna Midnight Black och Ocean Blue, priserna som gäller för telefonen är

  • Note 9 512 GB lagring 8 GB ram – 13 490 kronor
  • Note 9 128 GB lagring 6 GB ram – 10 890 kronor

Väljer man redan nu att förbeställa telefonen kan man lämna in sin ”gamla” telefon som måste vara en tidigare Note eller Galaxy S-modell och få upp till 2000 kronor extra i inbytesvärde, för att komma åt detta måste man logga in på Samsung Members-appen.

0 Kommentarer

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] som Samsung visat upp nya Note 9 så hade dom även med sig en ny klocka, en Galaxy Watch som ska fortsätta där Galaxy Wear […]

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 + 3 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.