Recension: Strange Brigade

Gänget bakom Sniper Elite är tillbaka men denna gången med något helt nytt, är detta vad vi har väntat på Strange Brigade?

Jag ska ärligt talat säga att jag verkligen tycker om Sniper Elite spelen och hade hoppats på att få se mer, men denna gången valde Rebellion som är utvecklarna att testa på något helt nytt vilket jag också uppskattar.

Strange Brigade heter Rebellions helt nya spel där det ligger fokus på co-op utan tvekan men även mycket humor. Strange Brigade innehåller zombies i olika former och storlekar men det är inte det som gör det underhållande, det som fick mig att fastna i några timmar är alla kommenterar, all humor i spelet och hur man kan gå från att kämpa för sitt liv mot hungriga zombies till att sitta i ett hörn och bara skratta för alla, ibland idiotiska kommentarer.

Strange Brigade handlar om hur en arkelog vid namn Edgar Harbin ”råkar” väcka liv i en flera tusen år gammal mumie vid namn Seteki som i sin tur väcker en massa andra mumier och zombies som i slutändan blir vårt problem.

Det finns fyra olika karaktärer att välja mellan där alla har sina fördelar och nackdelar. Alla ha sina typ av vapen men även varje karaktär har sin bakgrund där man under spelets gång får reda på allt mer och mer. Det är just där kommentarerna kommer in som ibland får en att ramla av stolen, om det är menat att det ska vara med humor eller inte är dock oklart.

Strange Brigade har en kampanj där vi får följa med ut på äventyr i afrikanska områden och till en början är det lite intressant där det finns lite som mini-pussel att ta sig igenom i spelet, men det blir snabbt uttjatat. Variationen av fiender är liten, till en början ser det också lovande ut men sen försvann fantasin och samma fiender dyker upp gång på gång. Även pusslen har ingen större variation då det snabbt blir tråkiga, alldeles för lätta och något som vi helst bara vill vara utan.

Det bästa med Strange Brigade är co-op läget som spelet erbjuder där man kan ta sig igenom allt detta tillsammans med en vän och detta fungerar riktigt bra, men detta gör inte spelet bättre utan det är fortfarande samma trötta fiender, med samma tråkiga pussel och tyvärr inte alls det vi hade hoppats på.

Spelet är dock vackert, miljön som allting utspelar sig på är snyggt och fienderna fastän variationen är liten finns där och är välgjorda. Berättelsen kan vara lite flummig och det gäller att följa med om man nu verkligen väljer att göra det.

Som jag nämnde i början så var jag stort fan av Sniper Elite, det var ett spel med helt ok story men känslan att vara en prickskytte fick dom verkligen till. Strange Brigade är dock allt som Rebellion i mina ögon inte står för, något som dom velat göra men inte alls gjorde ett lika bra jobb som med sina tidigare spel.

Tråkigt att säga men jag hoppas verkligen att Rebellion inte gör en uppföljare till detta utan istället går tillbaka till Sniper Elite eller något i den stilen.

Strange Brigade
 • 4/10
  Grafik - 4/10
 • 4/10
  Ljud - 4/10
 • 2/10
  Story - 2/10
 • 7/10
  Multiplayer - 7/10
4.3/10

Testutrustning

Processor: Intel Core i7-7700k
Grafik: MSI GTX 1080 Ti Gaming X (Vårt test)
RAM: 16 GB DDR4 3200 MHz
SSD: Kingston DC400 1600 GB (Vårt test)
OS: Windows 10 Pro

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Var med och diskutera inlägget
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 + 5 =


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.